Arkiverede Tests

Faval Mercury HS 100

DIGITALT.TV har testet en række bokse, men det er sjældent, at det har drejet sig om bokse til modtage af gratis digitalt tv. Men distributøren Max Nordic har bragt en ny interessant lille FTA boks med ekstern PVR mulighed på det danske marked, som DIGITALT.TV har fået lov til at låne et eksemplar af til test.

Faval?

Faval er et tysk mærke indenfor digitalt tv-udstyr og tilbehør. Det er et handelsmærke under tyske Max Communication, som er medejer af Max Nordic.

Faval Mercury HS 100

favelHS100

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Faval Mercury HS 100 er en single tuner HD boks til modtagelse af satellit-tv. Boksen har ikke kortlæser eller mulighed for cam, og er dermed kun beregnet til modtagelse af ukodede kanaler. På fronten på den sort boks, er der et display, hvor kanalnummer vises samt en standby knap.

 

På bagsiden finder du

  • HDMI udgang
  • Scart udgang
  • Digital lydudgang (coaxial)
  • USB tilslutning

USB tilslutning giver mulighed for at tilslutte USB harddisk eller nøgle, så du kan optage eller afspille mediefiler fra enheden på Faval boksen. Nogle vil måske savne en USB tilslutning på fronten eller i siden, så man ikke skal bagved og fumle med det, hvis man skal skifte usb stick eller disk.

Boksen bruger under 1 W i stand by.

Vejledende udsalgspris er sat til 999 kr.

Faval Mercury HS 100 – Installation

 

Boksen er ganske hurtig klar til brug efter den tilsluttet strømmen. Først skal der vælges sprog. Dansk er en af mulighederne.

Boksen tilbyder at indlæse en kanalliste automatisk. Denne er orienteret mod Astra 19,2 øst. Har du denne position, så er der billede på med det samme, herefter. Du kan dog selvfølgelig være nød til at skulle justere DiSEqC indstillingerne, såfremt du har mere end 1 LNB tilsluttet. Både DiSEqC 1.0, 1.1, 1.2 og USALS er understøttet.

Det er naturligvis også muligt at søge kanaler manuelt på boksen.  Også blindscan er en mulighed, hvilket er et plus. Boksen kan naturligvis også benyttes til modtagelse af de ukodede kanaler 28,2 grader øst.

 

HDMI kan opsætte fra 576i op til 1080i, og der kan vælges mellem PCM eller Dolby lyd.

Faval Mercury HS 100 – Daglig brug

 

Boksen er ganske letbetjent. Hovedmenuen er overskuelig og hurtig. Boksen kan fint egne sig til brug i udlejningssommerhuse, eftersom opsætning og kanalindstillinger kan sikres med pinkode. Dermed kan man forhindre, at gæster laver om på boksens kanaler osv. Dog ville det være rart med mulighed for at slå det helt fra, hvis man ikke ønsker denne funktion.

Boksen zapper hurtigt mellem kanalerne i kanallisten, der kan sorteres mellem flere forskellige parametre, og du kan lave din egen favoritliste. Tekst-tv kører hurtigt med sidehukommelse.

EPG informationerne vises pr. kanal. Der er desværre ingen mulighed for at se EPG for flere kanaler samtidigt.

 

Fjernbetjeningen har noget tætte knapper, der kan være lidt svære at ramme med store fingre.

Faval Mercury HS 100 – PVR og Multimedia

 

Faval Mercury HS 100 tilbyder via ekstern USB enhed muligheden for at optage og timeshifte tv. Harddisken kan valgfrit formateres til enten FAT eller NTFS. Jeg havde ingen problemer med hverken ekstern harddisk eller USB stick i boksen. Begge blev fundet og kunne anvendes. Optagelser og timeshift tager lidt tid for at starte op, hvilket er lidt irriterende. Mens der optages fra en kanal, er der mulighed for samtidigt at se en anden kanal, såfremt de begge ligger på den samme frekvens.

Timer optagelser kan oprettes via EPG eller manuelt. Man savner dog en standardindstilling med mulighed for at lægge et antal minutter til i slutningen til optagelser.

Multimediemæssigt tilbyder Faval fin understøttelse for multimedieformater.

Ifølge manualen så understøttes videoformaterne: 3gp, avi, dat, div, divx, m2t1, m2ts, mkv, mov, mp4, mpa, mpe, mpeg, mpg, tp, trp, ts, vob samt undertekst formaterne srt, sub (Dog ikke eksterne undertekster, og heller ikke undertekster på rippede DVD’er, så vidt jeg kan se .

Musikformaterne: mp3, aac, wma, wav

Så du kan altså fra en USB enhed afspille en række filer, der naturligvis også omfatter billederformaterne: bmp, png, jpg, jpeg, jpe.

Jeg har afprøvet mkv, vob, ts og mpg. De fleste uden problemer, men der kan være variationer i formaterne, der kan volde problemer.

 

Faval Mercury HS 100 – Konklusion

Faval Mercury HS 100 er en fin lille boks til gratis kanaler. Den er hurtig og enkel at betjene med fin understøttelse for DiSEqC, blindscan med mere. Boksen leverer et flot billede, specielt ved HDTV via HDMI udgangen. Med muligheden for optagelse af tv via USB tilslutningen, får du faktisk en ganske stærk PVR boks til rimelige penge. Det er positivt, at boksen kan vise en anden kanal, mens der optages, selv om det dog kun er kanaler, der sendes på samme frekvens. Skal man pege på steder med plads til lidt forbedringer, må det være på PVR delen i forhold til opstartstid på optagelser og timeshift.

Faval Mercury HS 100 er samlet set altså et godt bud på en driftsikker, letbetjent boks til ukodet parabol-tv, der også er velegnet til brug i campingvognen (12 volt), i sommerhuset, eller bare derhjemme til modtagelse af de gratis engelske kanaler fra 28,2 øst.

Boksen står ganske stærkt, ikke mindst også på grund af dens mulighed for at optage og afspille musik og video fra USB tilslutningen med ganske god format support.

I samme kategori

Back to top button