Antenne-TV

DVB-T2 skift kan blive udskudt

Den 31/3 skulle tv-signalet for personer der modtager via egen tv-antenne være skiftet til DVB-T2 teknologien. Kulturministeren vil nu forsøge at udskyde ændringerne i lyset af Corona krisen.

Ældre Sagen vurderer, at ændringen især vil ramme borgere med ældre fjernsyn, der fortsat ser TV via en stueantenne eller en udendørsantenne. Ældre Sagen foreslår, at omlægning af TV-signalet udskydes på ubestemt tid grundet den aktuelle situation, hvor information fra tv er særlig vigtig.

Et mistet TV-signal kan dermed i værste fald sende nogle af de mest sårbare borgere, der ikke når at købe nyt fjernsyn eller få monteret en særlig modtagerboks, ud i mørket.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Kulturminister Joy Mogensen erkender, at vi er i en helt ekstraordinær situation, og derfor har jeg bedt ministeriet om at sætte alt ind på at få det hidtidige signal videreført i en periode, måske en måneds tid, så længe situationen er så speciel.

Jeg anerkender, at det vil kunne opleves meget voldsomt, hvis nogen derude ikke har fået styr på det nye signal og dermed ikke vil kunne se TV i en periode som denne, siger hun til Berlingske.

Ændringen er nu udsat til 2. juni

Kilde: Berlingske

I samme kategori

Back to top button