DVB-T2 skift kan blive udskudt - risiko for ældre vil stå uden tv-signal

| onsdag 18. mar, 2020 14:56 | opdateret 24. mar, 2020 kl. 18:55 | 2 Kommentarer
DVB-T2 skifte 2020 DR TV2 regional

Den 31/3 skulle tv-signalet for personer der modtager via egen tv-antenne være skiftet til DVB-T2 teknologien. Kulturministeren vil nu forsøge at udskyde ændringerne i lyset af Corona krisen.

Ældre Sagen vurderer, at ændringen især vil ramme borgere med ældre fjernsyn, der fortsat ser TV via en stueantenne eller en udendørsantenne. Ældre Sagen foreslår, at omlægning af TV-signalet udskydes på ubestemt tid grundet den aktuelle situation, hvor information fra tv er særlig vigtig.

Et mistet TV-signal kan dermed i værste fald sende nogle af de mest sårbare borgere, der ikke når at købe nyt fjernsyn eller få monteret en særlig modtagerboks, ud i mørket.

Kulturminister Joy Mogensen erkender, at vi er i en helt ekstraordinær situation, og derfor har jeg bedt ministeriet om at sætte alt ind på at få det hidtidige signal videreført i en periode, måske en måneds tid, så længe situationen er så speciel.

Jeg anerkender, at det vil kunne opleves meget voldsomt, hvis nogen derude ikke har fået styr på det nye signal og dermed ikke vil kunne se TV i en periode som denne, siger hun til Berlingske.

Ændringen er nu udsat til 2. juni

Kilde: Berlingske

Stream 11 Discovery Networks live tv-kanaler – Prøv Dplay gratis 30 dage her

Del på:

Tags: ,

Gemt under:: Antenne-TV

2
Kommentarer

for at kommentere
2 Kommentartråde
0 Svar i tråden
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Kommentarforfattere
  Abonnér  
nyeste ældste
Underret om
Anders

Var datoen ikke aftalt i samråd med EU og vores nabolande i forhold til hvilke frekvenser Danmark må benytte, og hvilke frekvenser der skulle frigives?
Eller er den del ordnet med de mange frekvensomlægninger der har været? Og så er det kun selve DVB-T2 skiftet der mangler?

fritz

EU har sat en deadline der hedder 30. juni. Der sker dog frekvensændringer ifm. skiftet til DVB-T2, hvor DR/DIGI-tv mister en MUX. Så der kun er 5 landsdækkende MUX imod de 6 MUX vi har i dag. Om der i den forbindelse frigives frekvenser til nabolande ved jeg ikke, men der kommer yderligere frekvensændringer på Bornholm den 26. maj, da DK skal have frekvenser frigivet fra nabolande: http://www.digi-tv.dk/PDF/700%20MHz%20Transition%20Pixiebog_rev1%20(4).pdf

Så der er givetvis noget bytte bytte købmand. Det var i hvert fald en af grundene til de mange frekvensændringer, som er sket løbende det seneste års tid.