Teknologi skifte udskudt – DVB-T2 skiftet sker først 2. juni

| tirsdag 24. mar, 2020 18:52 | opdateret 24. mar, 2020 kl. 19:02 | 8 Kommentarer
DVB-T2 skifte 2020 DR TV2 regional

Kulturministeriet har nu sammen med Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet fundet en løsning, så ændringen af antenne-tv-signalerne fra DVB-T til DVB-T2 kan udskydes til 2. juni. De berørte mobilselskaber har accepteret at vente med at tage tv-frekvenserne i brug indtil 2. juni 2020, ligesom DR og Boxer har accepteret at udskyde overgangen til de nye signaler indtil da.

Op til 150.000 danskere stod til at miste tv-signalet d. 31. marts, hvis ikke de havde nået at anskaffe sig det rigtige modtageudstyr. I den nuværende situation med Corona ville det have været en udfordring, også fordi mange ældre formentlig ville skulle have hjælp til ny kanalsøgning eller nyt udstyr.

”Jeg er meget glad for den store velvilje i branchen til at udskyde lukningen af antenne-tv-signalerne, så der ikke er nogen, der oplever, at deres fjernsyn går i sort ved udgangen af marts. Tv’et er for mange – særligt ældre – den væsentligste kilde til information og underholdning, og vi skal passe ekstra godt på vores ældre i denne tid, lyder det i pressemeddelelsen fra Kulturminister Joy Mogensen.

Stream 11 Discovery Networks live tv-kanaler – Prøv Dplay gratis 30 dage her

Del på:

Tags:

Gemt under:: Antenne-TV

8
Kommentarer

for at kommentere
2 Kommentartråde
6 Svar i tråden
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Kommentarforfattere
  Abonnér  
nyeste ældste
Underret om
Anders

“Op til 150.000” skal vel tages med et stort gran salt. Boxer har sendt flere kanaler i DVB-T2 siden 2013, så mon ikke en stor del efterhånden har DVB-T2?
Men jeg forstår nu godt at de venter, men tallet er nok i virkeligheden noget lavere.

Palleba2000

Det er nu jeg skulle have været i Danmark og fået mig nogle billige TV’er til os. Alle disse gode TV’er bliver smidt væk.

Og på Færøerne bruger vi DVB-T / Mpeg4.

Men nu håber vi snart at denne Corona går i sig selv igen, så man kan komme igang igen. Ha’ det godt.