DR vil tilbyde interaktive muligheder med NordDig PVR

| torsdag 24. nov, 2011 15:56 | 1 kommentar

NorDig PVR DRDen11. januar lukker op DR for NordDig PVR. NorDig er et nordisk samarbejde om standarder og PVR står for Personal Video Recorder, og DR indfører systemet på samtlige kanaler på MUX1 og MUX2, oplyser Brancheforeningen ForbrugerElektronik.

NorDig PVR  er en åben standard, der kan sikre forbrugerne PVR modtagere, som understøtter særlige Nordiske behov. Tjenestens specifikationer er baseret på DTG / ”Freeview” specifikationen og bygger på DVB, TV Anytime standarder.

Tjenesten åbner for mulighed for f.eks. at trykke på den grønne knap på fjernbetjeningen, når en trailer vises – og få sat programmet der reklameres for optaget automatisk. En anden mulighed er at der kan ses tips til andre programmer i samme genre, som dén du optager.

Her nogle af de elementer DIGI-TV fremhæver i deres præsentation af NorDig PVR

 • Præcis optagelse  (Accurate recording) 
  Optagelsestider opdateres med forsinkelse på max. 10 sekunder og hermed sikres det, at hele programmet kommer med i den programmerede optagelse
 • Serie optagelser (Series)
  Optagelse af hele programserier (f.eks. drama serier) og programgrupper, der sendes som en serie (f.eks. DR2 tema mandag).
 • Alternativ optagemulighed (Alternative instance ) 
  Hvis optagetidspunkterne konflikter i forhold til tidligere annoncerede programmer, vil PVR søge efter og om muligt tilbyde alternative tidspunkter for optagelse af programmet
 • Optagelse af opdelt program (Split program ) 
  Opdelte programmer optages som ét sammenhængende program (f.eks. en håndboldskamp, hvor der sendes TV Avisen i halvlegen) 
 • Anbefalinger (Recommendation) 
  Ved valg af et program til optagelse kan NorDig PVR anbefale optagelse af et andet program i samme genre eller med anden relation til det valgte program

Seerne kan også vælge at få optaget alle programmer inden for en genre; eksempelvis børneprogrammer, madprogrammer eller dramaserier. Og broadcasteren får mulighed for at foreslå seeren andre programmer af samme type, som seeren vælger at optage.

Det oplysess at ikke alle af de nævnte funktionerne vil ikke være med fra starten, men komme til i løbet af 1. kvartal næste år.

Den nye NorDig PVR-løsning er aktuel for DTT sendenettet, altså det mastebaserede sendenet og tjenesten vil kunne fungere samtidig med Boxers udgave. Dog er NorDig PVR en mere avanceret tjeneste end Boxer’s.

Der er ifølge Brancheforeningen ForbrugerElektronik. HD-optagere på markedet, som kan håndtere Nordig PVR, dog uden at nævne hvilke. Digi TV vil på sin hjemmeside bringe en oversigt. http://www.digi-tv.dk/ her kan du også hente PowerPoint filen med mere info om NorDig PVR.

Kilde: Brancheforeningen ForbrugerElektronik / DIGI-TV.DK

Del på:

Gemt under:: Antenne-TV

Kommentarer (1)

 1. avh siger:

  Er der reelt nogen i nyheder i disse muligheder?

  Altså bortset den mulighed at kunne igangsætte en optagelse ud fra en reklame om udsendelse, og anbefaling fra andet program.

  Det lyder også flot, det med præscis optagelse så man undgår fyld..
  Spekulerer på om det er denne samme mulighed som findes i dvbviewer, hvis der udsendes signal og start og stop af udsendelse…

Skriv et svar