Antenne-TV

DR kanaler og TV 2 Regioner skifter til DVB-T2

Det er politisk besluttet, at 700 MHz-frekvensbåndet skal anvendes til mobil bredbåndsdækning, når de nuværende tilladelser til at sende antenne-tv i dette bånd udløber til april 2020. Denne ændring betyder, at pladsen til gratis-tv på det terrestriske sendenet, altså det tv-signal der kan modtages via egen tv-antenne, reduceres.

Som en konsekvens af dette er der opstået behov for at opgradere udsendelsesteknologien til DVB-T2, der kan sikre plads til de kanaler (bl.a. DR1, DR2 og Ramasjang), der fortsat skal udsendes i dette sendenet. Denne reducering af frekvensområdet fra 470-790 MHz til 470-694 MHz kombineret med overgangen til DVB-T2 betyder, at alle brugere af antenne-tv skal sikre, at de senest 31. marts 2020 har et TV-apparat eller modtagerboks, der kan håndtere den nye teknologi.

TV eller tv-bokse, der er købt indenfor de seneste år, er typisk allerede udstyret med DVB-T2 teknologien, men alligevel betyder alene frekvensomlægningen, at alle de berørte seere i løbet af 2019 og frem til 1. kvartal 2020 skal gennemføre kanalsøgninger 2 til 3 gange i takt med, at frekvenserne ændres i hele sendenettet.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Hvor og hvornår omlægningerne geografisk finder sted, bliver der oplyst om senere. DIGI-TV, der står for de ukodede kanaler på det terrestriske sendenet, der bliver der ikke i denne omgang skiftet til HEVC (H.265) standarden. Læs mere om denne del her

Aftalen omkring inddragelse af 700 MHz-frekvensbåndet til mobilbredbånd var en del af vækstplanen for Danmarks digitalisering af 26. februar 2015, der blev indgået mellem den daværende regering (Socialdemokraterne og Radikale Venstre) og Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti.

Kilde: DIGI-TV

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button