[responsive_menu_pro]

DR kanaler og TV 2 Regioner skifter til DVB-T2

| fredag 28. dec, 2018 13:10 | opdateret 03. mar, 2019 kl. 17:25 | 4 Kommentarer
DVB-T2 skifte 2020 DR TV2 regional

Det er politisk besluttet, at 700 MHz-frekvensbåndet skal anvendes til mobil bredbåndsdækning, når de nuværende tilladelser til at sende antenne-tv i dette bånd udløber til april 2020. Denne ændring betyder, at pladsen til gratis-tv på det terrestriske sendenet, altså det tv-signal der kan modtages via egen tv-antenne, reduceres.

Som en konsekvens af dette er der opstået behov for at opgradere udsendelsesteknologien til DVB-T2, der kan sikre plads til de kanaler (bl.a. DR1, DR2 og Ramasjang), der fortsat skal udsendes i dette sendenet. Denne reducering af frekvensområdet fra 470-790 MHz til 470-694 MHz kombineret med overgangen til DVB-T2 betyder, at alle brugere af antenne-tv skal sikre, at de senest 31. marts 2020 har et TV-apparat eller modtagerboks, der kan håndtere den nye teknologi.

TV eller tv-bokse, der er købt indenfor de seneste år, er typisk allerede udstyret med DVB-T2 teknologien, men alligevel betyder alene frekvensomlægningen, at alle de berørte seere i løbet af 2019 og frem til 1. kvartal 2020 skal gennemføre kanalsøgninger 2 til 3 gange i takt med, at frekvenserne ændres i hele sendenettet.

Hvor og hvornår omlægningerne geografisk finder sted, bliver der oplyst om senere. DIGI-TV, der står for de ukodede kanaler på det terrestriske sendenet, der bliver der ikke i denne omgang skiftet til HEVC (H.265) standarden. Læs mere om denne del her

Aftalen omkring inddragelse af 700 MHz-frekvensbåndet til mobilbredbånd var en del af vækstplanen for Danmarks digitalisering af 26. februar 2015, der blev indgået mellem den daværende regering (Socialdemokraterne og Radikale Venstre) og Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti.

Kilde: DIGI-TV

Del på:

Tags: , , , ,

Gemt under:: Antenne-TV

4
Kommentarer

Please Login to comment
1 Kommentar tråde
3 Tråd svar
0 Følgere
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Kommentar forfattere
  Abonnér  
nyeste ældste
Giv mig besked
Niels Petersen

Hvorfor ikke HEVC.? Det vil da være passende når nu der skal skiftes til T2 standarden, så er det hele gjort i en omgang.

Per M

Fordi så skulle atter millioner af mennesker skifte deres TV eller modtager bokse ud med noget nyt der understøtter HEVC. Det skaber bare atter tonsvis af unødvendig elektronik skrot og tillige skaber tonsvis Danskere der bliver pisse sure på DR. Det HEVC kan man starte med at lade reserveret til Boxer, for det er vist dem der har større behov for det med alle de kanaler de tilbyder folk end det antal at DR kun har, som vi allerede ved bliver barberet ned med et par stykker. Så kan man snakke HEVC ang. DR hvis de en gang ude i… Læs mere »

Niels Petersen

Hvis udvikling/forbedring hele tiden blev bremset, så var vi stadig i stenalderen.

evilguy

Det er bare den værste undskyldning. HEVC har næsten været standard i nye TV siden 2016, og allerede i 2014/2015 havde de fleste mærkevare TV HEVC understøttelse. Vi taler om nogle få hundrede tusinde TV, hvoraf en del allerede er blevet smidt ud, før 1. april 2020. Vi taler ikke om millioner af mennesker – vi taler om en mindre del af det danske TV-marked, hvor folk bliver nød til at skifte deres TV, hvis vi vælger at skifte til HEVC. Det er en ENORM fordel med HEVC, og det er ekstra kapacitet. F.eks. vil DR kunne skifte til 1080P50… Læs mere »