Branche-Nyt

Grønt lys til Discoverys køb af Canal 8/9

sbs canal8/9Konkurrencemyndighederne har i dag godkendt Discovery Networks Danmarks køb af Canal 8 Sport og Canal 9 af selskabet Nordic Television AB. Discovery Networks Danmark styrker hermed sin position på det danske tv-marked.

“Vi er glade for, at handlen nu endelig er på plads. Canal 8 Sport og Canal 9 supplerer vores i forvejen stærke brandportefølje positivt og hjælper os med at leve op til vores målsætning om at levere topunderholdning og sport til de danske seere. Med handlen tager vi endnu et vigtigt skridt i retning af at blive Danmarks næststørste kommercielle tv-udbyder,” siger Christian Kemp, adm. direktør Discovery Networks Danmark.

Discovery Networks Danmark har i forvejen en række særdeles stærke sportsrettigheder herunder alle kvalifikationskampe til EM 2016 og VM 2018 inklusiv alle kampe med det danske landshold, Premier League fodbold, spansk fodbold, Europa League og meget mere. Herudover har Discovery Networks Danmark erhvervet rettighederne til to kampe fra hver runde i Alka Superligaen fra den kommende sæson og seks år frem. Kampe som man hidtil har kunnet følge på Canal 8 Sport og Canal 9.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Canal 9 blev lanceret i 2009, mens Canal 8 Sport gik i luften i 2012.

Canal8 Sport og Eurosport 2 sammenlægges til ny Eurosport Danmark kanal.

Discovery vil efter fusionen sammenlægge Canal 8 Sport og Eurosport 2 til en ny kanal. Sammenlægningen vil ske 1. juli 2015.

Discovery vil placere den ene af de to superligakampe, som Discovery har erhvervet for de næste seks sæsoner, på Canal 9 (skifter dog til nyt navn) og den anden på den nye sammenlagte kanal.

Kanalerne er købt uden rettigheder eftersom sportsrettigheder til La liga, Euro liga, Serie A er udløbet. Det var også én af årsagerne til at der blev givet grønt lys for handlen.

Kilde: SBS Discovery / KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN

I samme kategori

Back to top button