Arkiverede Tests

Dilog DT-655HD PVR

dilog660Efterhånden er der nu flere Boxer modtagere på markedet, der kan optage på en ekstern harddisk. Seneste bud er Dilog DT-655HD PVR, der har dobbelt tuner, så du kan se tv og optage noget andet samtidigt. Dilog boksen ligner meget den tidligere testet Triax T-HD 409 VA boks. Jeg vil derfor også se lidt på om der er forskelle de to imellem. DIGITALT.TV har testet denne nye model, så læs videre for at se om den lever op til forventningerne.

Produktet leveres af TELEDAN-WITRONIC.

Pris uden Boxer abonnement: omkring 2600 kr. Sammenlign priser på Dilog DT-655HD PVR

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

 

Boksen har intern kortlæser til betalings-tv fra Boxer, dog ikke HDTV betalings-tv kanaler. Boksen virker også uden kort til de ukodede kanaler på DVB-T nettet inkl. DR HD

Design og udpakning

Dilog DT-655HD DVR virker ikke af så meget fysisk. Der er tale om en lille og kompakt modtager, der kan monteres på væg, såfremt man måtte ønske det. Man skal dog huske på, at harddisken ikke er integreret i modtageren, så denne skal altså også placeres et sted, såfremt man ønsker at gøre brug af muligheden for at optage. Den virker lidt plastik agtig men designet er ganske ok.

Boksen er elsparemærket, som betyder, at den bliver anbefalet af Elsparefonden, da den er en økonomisk boks med lavt strømforbrug. Den er desuden svanemærket, der betyder, at der i produktionen af boksen tages hensyn til miljøet.

På bagsiden er boksen på billede og lydsiden udrustet med, scart, HDMI, analog og digital lyd. Øvrige tilslutninger er USB, en ikke aktiveret netværkstilslutning og antenne ind og antenne videresløjfning. I modsætning til den tidligere testet Triax T-HD 409 VA så er der på denne model fra Dilog ikke nogen IR extender.

eSata stikket giver mulighed for at tilslutte en ekstern harddisk og denne (160 GB) medfølger i pakken. Med denne tilsluttet kan du optage, og pause live tv.

Strømtilslutning sker med 12 v via den medfølgende adapter.

I kassen finder vi:

 • 1 stk. modtager
 • 1 stk. harddisk 160 GB
 • 1 E-SATA kabel
 • 1 HDMI kabel
 • 1 Fjernbetjening med batterier
 • 1 Brugervejledning
 • 2 Strømadaptere til modtager og harddisk (man skal huske at tilslutte den rigtige, hvilket også angives på stikkene.

I forhold til Triax, så er Dilog mere generøs med tilbehør. Både et par AAA batterier og et HDMI kabel er der med.

Installation og opsætning

Installation er hurtigt overstået. Der spørges efter ønsket sprog, hvor der kan vælges mellem engelsk, dansk og svensk. Også land og tv-format skal vælges, men der tilbydes dog ikke under denne førstegangsinstallation videoindstillinger for HDMI. Boksen kan manuelt via hovedmenuen indstilles til opløsningerne 576p, 720p eller 1080i på HDMI udgangen.

Der er understøttelse af aktiv antenneforstærkning med 5 volt på antenner, der understøtter dette.

Kanalsøgningen fandt uden problemer de tilgængelige ukodede og kodede kanaler.

Daglig brug

Betjeningen og ganske enkelt og overskueligt, nogle ville måske strække sig så vidt som at sige lidt kedelig. Men menuerne er overskuelige og kanalskifte sker med ganske fin hastighed. MPEG-4 synes at tage lidt længere at tune ind på en ved skift mellem MPEG-2 kanaler, men det er ikke væsentligt. Både Boxer kanalerne, og de ukodede DR og TV2 kanaler virker, som de skal. Der er mulighed for at lave favoritlister, med de kanaler man ønsker.

Tekst TV

Der er ganske ok tekst-tv på denne boks. Ikke helt på niveau med de bedste men bedre end flere andre.

EPG

Mens man ser et program giver et klik på info knappen titlen på den aktuelle udsendelse, og endnu et klik giver detaljeret information om det aktuelle program.

EPG’en åbner også mulighed for at filtrere på programkategorier, men denne del er endnu ikke aktiveret fuldt ud fra Boxer’s side.

Fjernbetjening

PVR funktioner

I modsætning til den tidligere testet Triax 409, så er der en harddisk medleveret med denne boks fra Dilog på 160 GB. Tilslutning sker med det medfølgende eSata kabel til stikket på bagsiden.

Efter tilslutningen er foretaget, bliver du bedt om at formatere disken inde i menuen på Dilog boksen.
Med harddisken tilsluttet og formateret, så har du mulighed for at:

 • Tidsforskyde en igangværende udsendelse
 • Optage en udsendelse enten manuelt eller via den elektroniske programguide
 • Afspille en optaget udsendelse
 • Du kan se ét program og samtidig optage et andet på harddisken, også selvom de begge er betalingsprogrammer og bruger samme kort.

PVR funktionen har følgende begrænsninger:

* Programmerne ligger kodet på harddisken, og kan kun afspilles igen af den samme modtager. Boxer kræver at optagelser skal være kodede og kun kunne afspilles gennem den samme modtager.

* Man kan kun optage ét program ad gangen.

* Man kan ikke optage et program og samtidig sætte et andet program på pause.

* Der er endnu ingen funktioner til andre multimedie funktioner fra harddisken, såsom afspilning af musik eller visning af billeder.

* Redigering af optagelser ikke mulig.

Der er mulighed for at spole i optagelser med op til 32 x hastighed eller hoppe 1 minut frem og tilbage. Sidstnævnte er smart til lige at springe forbi reklamer. Der er også mulighed for manuelt at indtast det tidspunkt man vil starte afspilningen fra.

Desværre så har Dilog ikke mulighed for at lave en indstilling, så der f.eks. optages 5 minutter længere end programmet er sat til at vare. Og man kan heller ikke rette manuelt i optagelser oprettet via EPG. Det bliver forhåbentligt rettet, for ellers er man nød til at optage programmet efter det man har sat til eller optage manuelt, for at være sikker på at få det hele med. Det er nok mit største ankepunkt ved PVR delen. Jeg kunne bestemt også have ønsket mulighed for at sætte EPG optagelser til at optage automatisk hver uge/dag.

Optagelserne er der adgang direkte til via knap på fjernbetjeningen. Der kan sorteres efter dato eller på optagelsens navn. Der er mulighed for at genoptage afspilningen af et optaget program fra der du sidst sluttede, hvilket Triax ikke tilbød på deres 409 model, da vi testede denne.

Harddisken er meget lydløs og vil næppe genere nogle ved dagligt brug.

Konklusion

Ifølge min test er der tale om en ganske vellykket boks, der fungerer fint til det grundlæggende.

Brugervenligheden er i top, og generelt er det svært at finde alt for meget at være negativ over. Der er tale om en god, enkel modtager til Boxer kombineret med PVR delen, der giver friheden til at planlægge sine tv aftener. Der er visse begrænsning i forhold til margin for optagelser, så man får det hele med selv om der er forsinkelser fra tv-kanalernes side. Boksen er låst til kun at kunne optage 1 kanal samtidigt, hvilket er lidt ærgerligt. Det forhindre også, at man kan sætte live tv på pause, såfremt der er en optagelse i gang. Jeg har fået bekræftet hos Dilog i Sverige, at der skulle komme en opdatering, der tilføjer denne mulighed.

Man kan diskutere, om det er en fordel eller ulempe med en ekstern harddisk. Den medfølgende harddisk er meget lydløs og fungerer upåklageligt.

Kan man leve med de nævnte begrænsninger på PVR optagelsesdelen, så tilbyder Dilog med denne boks en god stabil modtager, der er enkel at betjene.

Brugervenlig
God overskuelig EPG

Kan endnu ikke optage 2 ting på samme tid
Mangler tidsbuffer på optagelse / mulighed for redigering i timerindstillinger
Ingen multimedie (lyd/billedeafspilning) support via USB eller harddisk

>> Sammenlign priser på Dilog DT-655Hdilog660D PVR

Produktet leveres af TELEDAN-WITRONIC. Bemærk at de handler kun med den professionelle el-installatør/radio-tv forhandler. Private henvises til hjemmesiden www.teledan.dk/forhandlere hvor du finder den nærmeste forhandler. DIGITALT.TV takker TELEDAN-WITRONIC for lån af boks til denne test

I samme kategori

Back to top button