Dilog DC-660 HD PVR

| torsdag 21. jul, 2011 10:55 | opdateret 06. maj, 2013 kl. 15:23 | 6 Kommentarer

Dilog DC-660 HD PVR anmeldelse

[singlepic id=1126 w= h= float=center]

I denne anmeldelse kigger vi nærmere på en twin tuner DVB-C boks, altså en boks til modtagelse af digital tv via kabel-tv. Boksen hedder Dilog DC660 HD PVR og er egentlig mest beregnet til det svenske marked, men den distribueres også til flere danske forhandlere af Max Nordic, der har været så venlig at låne DIGITALT.TV et eksemplar til denne anmeldelse. Boksen er testet med signal fra Stofa, men skulle også virke med f.eks. YouSee. Boksen udmærker sig specielt i forhold til at have to indbyggede tunere, hvilket ellers ofte ikke er tilfældet på de DVB-C bokse der udbydes på markedet pt.

Prisen ligger på ca. 2500,-.

Design og tilslutninger

Dilog DC660 er i Dilog’s lidt specielle design, der gør det muligt at vægophænge modtageren. Boksen er i sort med gennemsigtig plastik sider, så du faktisk kan kigge ind i boksen.

Fronten af boksen indeholder ikke noget display, men blot en diode der er rød i standby og grøn, når du har den tændt. Diskret indbygget på fronten finder vi knapper til at skifte kanal og en standby knap.

[singlepic id=1125 w=585 h=142 float=center]

På bagsiden finder vi følgende tilslutninger:

 • 1 x Kabel-TV signal indgang (til twin tuner)
 • 1 x Kabel-TV signal gennemsløfning (det rå kabel-tv signal – ikke signalet fra Dilog boksen)
 • USB service port (Til softwareopdatering / kan ikke bruges til harddisk pvr)
 • eSata port (her tilsluttes harddisk enhed for at udnyttet PVR funktionaliteten)
 • LAN port (Ikke aktiveret)
 • HDMI
 • Coaxial digital lydudgang
 • Analog lydudgang
 • Scart
 • Strømtilslutning (12 V 1.4A)

Optimalt billede/HD kvalitet på HD kanaler opnår du naturligvis ved at bruge HDMI som tilslutningsmulighed til din fladskærm.

På siden af boksen er der en indbygget kortlæser, men desværre er denne af typen Cryptoguard, som ikke er et system, der anvendes af danske kabel-tv udbydere. Som nævnt er denne model oprindeligt lavet til det svenske marked, så du får altså ingen glæde af den indbyggede kortlæser ved brug i Danmark, og du kan således kun modtage ukodede kanaler med boksen her.

Med i kassen får du udover boksen:

 • Fjernbetjening med batterier
 • Strømadapter
 • Manual (Bemærk kun på svensk)
 • HDMI kabel
Har du et B&O Tv med PUC kontroller er det muligt at betjene modtageren via sin B&O fjernbetjening.

Strømforbrug ved drift: <9,6W
Strømforbrug stand-by: <0,5W

Installation

[singlepic id=1136 w= h= float=center]

Førstegangsinstallationen er som vanligt med sprogvalg, hvor dansk er en mulighed naturligvis udover engelsk og svensk. Herefter vælges land samt billedformat, og herefter tilbyder boksen en automatisk kanalsøgning. Boksen starter sin søgning omkring 300 Mhz, men klikker du info tasten, inden du sætter søgningen i gang, så kan du selv justere start og slutfrekvens for søgningen. Eftersom Stofa’s hovedfrekvens er 346 Mhz, kan du med fordel indtaste denne frekvens som startfrekvens, så går det hurtigere at finde kanalerne. Men en automatisk søgning, uden du gør andet end at trykke ok, finder da også alle Stofa kanaler. Når blot boksen har fundet denne rette frekvens, så gemmes alle kanaler uden at boksen skal resten af frekvensbåndet igennem.

[singlepic id=1134 w=320 h=189 float=right]Som nævnt har jeg kun teste boksen med Stofa signal, men har du YouSee, skal du inden du sætter kanalsøgning i gang, trykke på info knappen og indstille punktet NID til dit Netværks-ID som du kan finde på YouSee’s hjemmeside, så skulle du også gerne her kunne finde alle kanalerne.

Boksen understøtter logical channel number (LCN), så kanaler gemmes automatisk i en prioriteret rækkefølge med DR1, TV2 osv. på de første kanalpladser.

Efter kanalsøgningen er afsluttet, er du så klar til at se tv på boksen.

Daglig brug

[singlepic id=1133 w= h= float=center]

Kodeordet for Dilog DC-660 HD PVR må være enkelthed i forhold til betjening. Der er ikke gjort noget ud af at gøre tingene smarte, hverken menu eller skærmdesign er noget særligt, og det er sikkert et bevist valg. Indstillingerne i menuen er kun de mest nødvendige. Skærmopløsningsmæssigt kan du sætte boksen til 576i, 576p, 720p, 1080i eller Auto. Der kan også skiftes opløsning direkte via tryk på knap på fjernbetjeningen. Boksen leverer generelt et godt billede, naturligvis står HD kanaler flottest på skærmen.

Ved dansk som menu og land i førstegangsindstillingen så er undertekster og lydkanaler automatisk indstillet til dansk, men du naturligvis mulighed for at redigere det via menuen.

[singlepic id=1138 w= h= float=center]

EPG visning sker på kanalbasis med programmerne for den enkelte kanal på listeform. Der er ikke mulighed for at se en en tidslinje visning af EPG’en. Mens du er inde i EPG’en, kan du stadig se tv i et lille vindue, hvilket er meget praktisk. Jeg oplevede i første omgang problem med at vise EPG for DR1, DR2 og TV 2, men det løste sig ved en genstart af harddisken.

Du kan navigere i EPG’en med piletasterne eller springe 1 døgn frem og tilbage. Der er også søge mulighed, der dog er lidt omstændig, og kategorifiltrering synes ikke at virke med den EPG, som Stofa leverer i hvert fald. Et klik på info knappen viser titlen på det aktuelle program, klikker du endnu engang får du programomtalen vist.

[singlepic id=1127 w= h= float=center]Fjernbetjeningen er temmelig standard. Nogle knapper kan føles lidt små for personer med store fingre, men generelt fungerer den godt nok.
Der er direkte knapper til en del og også mulig for lynhurtigt at skifte til sidst sete kanal.

[singlepic id=1137 w= h= float=center]Tekst-TV er med sidehukommelse. Det generer mig dog lidt, at tekst-tv ikke fylder skærmen ud.

Undertekster synes at fungere, som de skal og vises automatisk.

Tjenester som start forfra og filmleje on demand har du ikke mulighed for at benytte med denne boks.

PVR funktionalitet

[singlepic id=1128 w=320 h=240 float=right]For at benytte PVR funktionaliteten, altså mulighed for at pause eller optage tv, så skal du investere i en eSata harddisk og tilslutte denne til boksen. Man kan sige, at USB havde været nemmere og en mere almindelig løsning, men det er nu engang det Dilog har valg at satse på. Dilog tilbyder selv en passende ekstern harddisk i samme kabinet design som selve boksen. Den er dog noget pebret prismæssigt. Jeg har i denne anmeldelse testet med en eksern Medion 500 GB harddisk og en ekstern Iomega 1 TB harddisk.

Desværre kunne boksen fra Dilog tilsyneladende ikke så godt med min Medion harddisk af noget ældre dato. Gik harddisken i dvale, så mistede boksen tilsyneladende kommunikationen med den helt, fordi den ikke vågnede hurtigt nok op igen. Ifølge Dilog så skulle alle eSata diske, der overholder eSata standarden virke med boksen. Efter jeg afprøvede den med en 1 TB Iomega Professional, så virkede PVR delen da også uden problemer.

Du kan sætte optagelser til via EPG eller manuelt via Timer menu. Der er desværre ingen mulighed for at sætte buffer på optagelser automatisk, så man f.eks. altid optager 5 min. ekstra.  Timeshift skal aktiveres manuelt, Dilog har valgt, ikke at have boksen til at stå at gemme det du ser løbende, så du kan heller ikke slå det til. Ganske praktisk så giver boksen dig dog mulighed for, at gemme det du har timeshifted. Du kan spole med op til x32 af normal hastighed eller hoppe med 30 sekunders interval med jump knapperne.

[singlepic id=1135 w= h= float=center]

Optagelser kan du tilgå via et tryk på DVR knappen på fjernbetjeningen. De listes med programtitel og kan sortes efter navn, dato eller kanal. Det er muligt at omdøbe optagelser, såfremt du skulle have behov for dette. Der er ganske praktisk mulighed for at genoptage visning af en optagelse fra der du slap sidst, hvis ikke du fik set det hele i første omgang.

Eftersom der er tale om en boks med 2 tunere, har du, mens du optager, mulighed for at se en anden kanal samtidigt. Boksen kom leveret med en ældre software version 1.1, og med denne var det ikke muligt at optage 2 ting på samme tid. En opdatering fra Dilog i Sverige til version 2.1, gjorde det dog muligt at optage 2 ting på samme tid. Og det er rent faktisk mulig at se noget helt tredje, mens der optages 2 ting, såfremt denne kanal sender på en frekvens, der optages fra. Det er helt, som man kunne ønske sig det, så det er et must at opdatere softwaren via USB nøgle, hvis boksen er med gammel firmware. Firmwaren kan hentes hos Max-Nordic.com

Dilog angiver, at det ikke er muligt at hive optagelser ud ved at tilslutte disken til en computer. Disken formateres da heller ikke i et filsystem, der genkendes i Windows, men derimod et Linux filsystem. Efter at køre værktøjet Ext2Read, er der mulighed for at se og gemme harddiskens indhold på ens computer.  Men desværre er .ts filen tilsyneladende sikret mod, at man kan afspille den på andet end Dilog boksen.

Der er ingen mulighed for afspilning af musik, video og billeder via ekstern harddisk eller USB.

Konklusion

Med Dilog DC-660 HD PVR får du en dedikeret PVR kabel-tv boks, der kan fungerer som familiens moderne videomaskine med i princippet ubegrænset plads, såfremt man investerer i flere harddiske.

Dilog DC-660 HD PVR ser måske ikke ud af så meget, men der er tale om en enkel, hurtig og brugervenlig digital kabel-tv boks, der, ikke mindst med sin dobbelte tuner, er en oplagt løsning som alternativ specielt for Stofa kabel-tv kunder, der gerne vil kunne optage tv. Efter en software opdatering af boksen, viste PVR delen sig særdeles positiv med fuld mulighed for at optage 2 ting på samme tid, og det er også her boksen berettiger sine noget højere pris end de billigere alternativer, der blandt andet sælges i større supermarkedskæder herhjemme.  Omkring 2500,- eksklusiv eSata harddisken er dog trods alt lidt en høj pris.

Jeg havde problemer, med den første eSata disk jeg prøvede, men formoder det ikke er et generelt problem. Dog kan det være værd at sikre dig returmulighed, såfremt den disk du tilslutter, ikke virker som den skal.

Man have ønsket sig mulighed for at lægge lidt tid, f.eks. 5 min. ekstra, til optagelser automatisk. Det er naturligvis også et minus for nogle, at boksen er begrænset til ukodede kanaler. En udgave med common interface eller måske en Irdeto kortlæser i stedet for cryptoguard kortlæseren, kunne man da anbefale Dilog at overveje til det danske marked. Boksen er i hvert fald aktuel til brug med Stofa, som jo ikke selv tilbyder en boks, der kan optage.

[nggallery id=95]

DIGITALT.TV takker Max Nordic for lån af produktet til denne anmeldelse.

Del på:

Tags: , , , , ,

Gemt under:: TV Bokse YouSee, TV Bokse Stofa

Kommentarer (6)

 1. knudknud3 siger:

  Hej.
  Fin, kort og precis gennemgang af en optager, der måske kunne være noget for mig.
  Desværre stod jeg lidt af kort før konklusionen på grund af de næste 3 linier.
  “Og det er rent faktisk mulig at se noget helt tredje, mens der optages 2 ting, såfremt denne kanal sender på en frekvens, der optages fra.”
  Jeg ønsker at optage f.eks. DR1 og TV2, samtidig med at jeg ser TV3. Det er ordet frekvens, der forvirrer mig. Du skriver, at man kan se noget helt tredie (altså for mig TV3), men samtidig skriver du, – såfremt denne kanal sender på en frekvens, der optages på (altså for mig DR1 eller TV2).
  Kunne du/I ikke skære det ud i store papstykker til mig.

  • Bo Fredborg siger:

   Ved digital tv udsendes flere tv-kanaler fra en enkelt frekvens. Der er 2 tunere i boksen, der hver kan modtage 1 frekvens samtidigt.

   Såfremt du ønsker at optage DR1 og TV2, mens du ser TV3, så kræver det, at DR1 og TV 2 sendes på samme frekvens hos din kabel-tv udbyder. Så kan den ene tuner i boksen klare disse, mens den anden kan bruges til TV3. Eller en anden kombination f.eks. TV 2 og TV3 sender på samme kabel-tv frekvens.

   Sender DR1 på frekvens A, TV 2 på frekvens B og TV3 på frekvens C, så ville det kræve 3 tunere.

   Håber det giver mening?

   • knudknud3 siger:

    Hej Bo.

    Din forklaring giver god mening.

    Mine nuværende apperater er TV: LG 47LW980W. Optagere: Analog Sony HX900 og digital LG HR550C.

    Da jeg er underlagt Stofa – og tak for det – via antenneforeningen Nyboe, er spørgsmålet nu blot, hvilke frekvenser mine kanaler i den “lille” pakke har.

    Hvordan finder jeg ud af det? Således at jeg kan skemalægge mine optagelser, og hvad jeg vil se.

    Jeg bruger TV2s TVTID hver morgen, så jeg har overblik over de “seværdige” udsendelser, og hvad der eventuelt skal optages. I øjeblikket er jeg som regel dækket godt ind, men da de analoge kanaler sikkert snart forsvinder og dermed også min analoge optager, er det på tide at finde endnu en optager. Jeg kan selvfølgelig også allerede nu bruge min digitale LG og “en ny med 2 tunere”.

    Altså – hvordan finder jeg ud af de forskellige stationers frekvenser?

    • Bo Fredborg siger:

     Frekvens oplysningerne er individuelle for de enkelte Stofa antenneforeninger og oftest er de digitale ikke angivet nogle steder, så eneste du kan få oplysningen fra er din antenneforening måske. DR1 og TV 2 sender vist ikke fra samme frekvens pt. hos min lokale Stofa og TV3 deler så vidt jeg kan se heller ikke frekvens med hverken DR eller TV 2.

     Det bliver for besværligt at skulle planlægge det ud fra frekvenser vil jeg mene. Det er nok nemmere at begrænse din forventning til at den kan optage 2 ting på samme tid.

     Du har jo også et TV du kan se noget tredje på, eller det var måske for at kunne optage noget tredje fra boksen på din analoge optager?

     • knudknud3 siger:

      Hej Bo.
      Av for den.
      Jeg må hurtigt sige, at jeg er helt nybegynder på dette område, og at du tabte mig i de sidste 2 linier, hvor du skriver, at jeg jo har et TV, hvor jeg kan se noget tredie.
      Da jeg nævnte DR, TV2 og TV3, var det blot tilfældige TV stationer ud af ca. 34, som jeg har i “lille” pakke.
      Som tidligere nævnt kan jeg i øjeblikket optage et program fra de analoge stationer og et program fra de digitale stationer, samtidig med at jeg ser et vilkårligt digitalt program på TVet – altså 3 programmer på samme tid. Det er dette, jeg vil frem til med EEN optager.
      Jeg vil prøve at kontakte Nyboe antenneforening angående de digitale frekvenser. Hvis det ser lidt uoverskueligt ud, må jeg nok se mig om efter en optager med 3 digitale tunere, som du foreslog.

 2. Bo Fredborg siger:

  Ok du ønsker at optage 3 ting på samme tid. Ja det er ikke helt simpelt på samme boks. Optagere med 3 tunere findes der ikke så mange af. Jeg har testet VU+ Ultimo der har denne mulighed men det er så i en prisklasse på 4500,- http://www.tv-radio-shoppen.dk/product/vu-ultimo-m-3xct-tunere-3347/

Skriv et svar

Privacy Preference Center