Medieafspiller produktnyt

De 10 mest populære medieafspillere lige nu

Selv om mange har smart tv med indbyggede streaming apps, så er der alligevel mange der benytte medieafspillere til at streame indhold fra streamingtjenesterne på. Medieafspillere kan have flere apps end ens Smart TV og generelt måske bare fungere bedre.

I denne artikel kigger vi på de 10 mest populære medieafspillere i Danmark lige nu her medio marts 2020 baseret på Pricerunner’s data.

Nogle af dem er medieafspillere, der fungerer som mellemled og dermed styres fra smartphone, tablet eller computer. Og andre er mere selvstændige medieafspillere med brugeroverflade og fjernbetjening.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Find bedste pris på de populære medieafspillere

Priserne starter fra under 300,- mens den dyreste på listen koster over 1500,-.

Pricerunner hjælper dig med af finde laveste priser på medieafspillere klik her 

Lad os komme i gang med listen.

 

Google Chromecast 3 – 268 kr.

chromecast 3 google hdmi 600x600 1Chromecast er den billigste løsning for at streame indhold fra streamingtjenesterne på dit TV. Du skal bare sætte den i en HDMI port på dit TV og installere den via Google Home app’en, så er du klar til at streame indhold fra din smartphone eller tablet fra f.eks. YouTube, Neflix, Viaplay, TV 2 Play osv.

Chromecast 3 er den nyeste version, der kan streame indhold i HD opløsning, men dog ikke Ultra HD opløsning.

Vores vurdering:

Chromecast 3 er en simpel streamingenhed, hvor du kan styre hvad du skal se fra din smartphone. Man skal være opmærksom på at der ingen fjernbetjening og ingen brugeroverflade er med Chromecast, så du skal have en Android eller Apple enhed (evt computer) og bruge denne til at styre den.

Har man ikke Ultra HD TV eller abonnement på tjenester med Ultra HD indhold, så kan man fint nøjes med denne enhed. Man skal dog kunne leve der ikke er en brugerflade på tv’et, men man skal kigge ned på smartphone eller tablet for at finde apps / indhold og streame.

 

Google Chromecast Ultra – 599 kr.

Google Chromecast ultraLigesom Chromecast 3, så kan du med en Chromecast Ultra streame indhold fra streamingtjenesterne på dit TV fra Apple eller Android enheder (evt computer). Chromecast Ultra er lidt dyrere end Chromecast 3, for merprisen får du Ultra HD support, som primært pt. er aktuel for dig, der abonnerer på tjenester som Netflix, Amazon Video eller Viaplay.

Vores vurdering:

Med Chromecast Ultra får du det samme som med en Chromecast 3, blot med den tilføjelse, at der er support for Ultra HD indhold. Om det er merprisen værd (omkring 300,-), afhænger af om du abonnere på tjenester med Ultra HD indhold (Netflix, Amazon Video, Viaplay)

Testet af DIGITALT.TV

Læs vores produkttest af Chromecast Ultra her

 

Google Chromecast 2 – 279,-

chromecast 2015 farverChromecast 2 er den ældre version, der fortsat sælges visse steder.

Vores vurdering:

Den nyere Chromecast 3 er både nyere og billigere, så ingen grund til at købe den her model mere.

 

Apple TV 4K 32 GB – 1.299 kr.

Apple TV 4K 32GBApple’s medieafspiller er oplagt for dig, der er investeret i Apple’s univers og måske har købt film gennem Apple. Apple TV 4K er en medieafspiller med brugeroverflade og fjernbetjening, således behøver du ikke at sidde med din iPhone og styre den, ligesom med Chromecast.

Apple TV 4K har et bredt udvalg af apps, og kan som navnet antyder også Ultra HD indhold.

Vores vurdering:

Nem adgang til indhold på Apple’s tjenester, brugeroverflade og fjernbetjening, omend fjernbetjeningen kan kræve noget tilvænning.

 

Apple TV 4K 64 GB – 1529 kr.

Apple TV 4K 32GBApple TV 4K findes i to udgaver. 64 GB udgaven har plads til at installere flere apps end den billigere 32 GB model, men ellers så er de identiske .

Vores vurdering:

Langt de fleste vil efter vores mening fint kunne nøjes med 32 GB modellen, men er du  storforbruger af apps og spil, så kan den være interessant.

 

Xiaomi Mi TV Box S 4K – 482 kr.

Xiaomi Mi Box S 4K front e1579593460812Xiaomi Mi TV Box S 4K er en Android TV baseret medieafspiller. Android TV er udviklet af Google og benyttes på både medieafspillere og som brugeroverflade på smart tv.

Xiaomi Mi TV Box S 4K er vel nok den billigste model på markedet med ægte Android TV, og trods prisen, så får du både support for Ultra HD og en medfølgende fjernbetjening.

Du kan hente apps fra Google Play butikken, og mangler der en streaming app der, så er der indbygget Chromecast mulighed, så du kan streame indhold fra f.eks. DRTV app’en, og se det gennem enheden på dit TV.

Vores vurdering:

Xiaomi Mi TV Box S 4K er en prisgunstig medieafspiller, der umiddelbart ikke har support for kablet netværk (USB adapter dog mulig som tilkøb), så den virker bedst med god Wi-Fi dækning.

Hvis Dolby Vision HDR og maks ydelse er et must, så anbefaler vi den noget dyrere Nvidia Shield TV.

Testet af DIGITALT.TV

Læs vores produkttest af Xiaomi Mi TV Box S 4K her

 

Nvidia Shield TV 8GB – 1299 kr.

Nvidia Shield TV 8GB 2019

Nvidia Shield TV er en Android TV baseret medieafspiller. Nvidia Shield TV var blandt de allerførste AndroidTV medieafspillere, og udmærker sig ved at have godt med processerkraft og løbende opdateringer.

Nvidia Shield TV 8 GB er en ny udgave fra 2019. Den er med et kompakt cylinderformet design, der f.eks. kan placeres bag ved fladskærmen. Den leveres naturligvis med en fjernbetjening.

Vores vurdering:

Nvidia Shield TV 8 GB er blandt de nyeste modeller på markedet med glimrende processorkraft og support for både Dolby Vision, Atmos og DTS:X. Dog savner vi USB porte på enheden.

 

Amazon Fire TV Stick 4K – 488 kr.

Amazon Fire TV Stick 4K hardwareAmazon Fire TV Stick 4K er ikke officielt lanceret i Danmark, men den sælges af flere danske forhandlere. Amazon Fire TV Stick 4K er målrettet Amazons egne tilbud som Prime Video, men er i bund og grund baseret på Android TV, omend det er uden Google Play butik. Så der er ikke mange danske streaming apps umiddelbart på denne enhed. Dog kan man af omveje installere nogle.

Vores vurdering:

Amazon Fire TV Stick 4K er mest interessant for de mere tekniske, der vil rode med udenlandske tjenester der kræver VPN, eller forsøge sig med manuel installation af apps. Generelt så fungerer den dog fint til dette.

Testet af DIGITALT.TV

Læs vores produkttest af Amazon Fire TV Stick 4k her

 

TVIP S-Box v.605

TVIP S Box v.605Der er her tale om det produkt, vi kender mindst til her på redaktionen. Medieafspilleren ser ud til at være en Android baseret medieafspiller fokuseret på IPTV, men ikke en ægte Android TV medieafspiller. Det vil sige, at du her ikke får adgang til streaming apps der er optimeret til brug på tv-skærmen, og ikke nødvendigvis kan streame indhold fra i den bedste opløsning.

Vores vurdering:

Nok mest anvendelig til den der primært vil se indhold lokalt i f.eks. Kodi eller IPTV.


I samme kategori

Back to top button