Canal Digital

Canal Digital skifter fra MPEG-2 til MPEG-4 i dag

Canal DigitalI dag den 15. juni er det slut med danske kanaler i det gamle MPEG-2 format hos Canal Digital. Tidligere har Canal Digital konverteret flere kanaler fra MPEG-2 til MPEG-4, der kun kan ses på Canal Digitals HDTV bokse. Nu følger de sidste danske kanaler så efter.

Skiftet er en konsekvens af den generelle teknologiske udvikling, med MPEG-4 kan der leveres flere kanaler og bedre billedekvalitet på mindre plads på satellitten.

Skulle du have en HDboks og mangle kanaler så oplyser Canal Digital at det sandsynligvis skyldes, at du har oprettet en favoritliste, før de ændrede sendeformat fra MPEG2 til MPEG4, så listen indeholder en eller flere af de ældre MPEG2 kanaler i stedet for MPEG4 versionen.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Problemet er nemt at løse. Du skal bare slette din nuværende favoritliste og oprette en ny. Har du brug for hjælp til det, finder du det her: https://www.canaldigital.dk/…/spo…/udstyr/hjalp-til-tv-boxe/
Klik på den bokstype, du har, efterfulgt af ”favoritliste”.

Canal Digital har selv brugt formuleringen, at SD signalet udgår, hvilket kunne forstås som om at alle Canal Digital kanaler så ville blive sendt i HD opløsning. Dette er dog ikke tilfældet. De fleste SD kanaler skifter fra SD MPEG-2 til SD MPEG-4. Formuleringen var tiltænkt de Canal Digital kunder med ældre SD MPEG-2 tv-bokse, der altså her fra 15. juni bliver nød til at skifte til HDTV boks for at se kanalerne. Som vi tidligere har skrevet så skifter Kanal 4 til HD opløsning hos Canal Digital til september.

Læs vores anmeldelse af den nyeste Canal Digital tv-boks her

I samme kategori

Back to top button