Tilbehør

Atemio PTEC Pilatus – DAB+ Radio Test

atemio ptec pilatus Test DAB+ RadioAtemio PTEC Pilatus er en alsidig kombi. Her får du både DAB+/FM Radio, Netradio, DLNA, UPnP, CD-afspiller i én og samme enhed.

DAB+ radio bliver jo særligt aktuelt til oktober her i Danmark, her vil ældre DAB udstyr ikke længere kunne modtage DAB radio. Det er anslået, at mellem 200.000 og 400.000 danske DAB-radioer bliver forældede, så derfor synes vi, at det kunne være aktuelt at kigge på en sådan. Efter omlægning bliver der plads til 12 nye landsdækkende kommercielle DAB+ radio kanaler.

DIGITALT.TV har testet denne nye radio, eller skulle vi måske nærmere sige mini anlæg, som kan købes til 2495,- hos danske Tektronic.dk.

Læs nærmere herunder om vores oplevelser.

Udpakning

atemio ptec pilatus kasseMed i kassen følger udover selve radioen:

  • Strømadapter
  • Audio kabel 3.5 mm
  • Brugermanual (Engelsk/Tysk med flere, dog ikke dansk, men der er dansk menu sprogindstilling)

Pilatus front displayAtemio PTEC Pilatus måler 350 x 105 x 250 mm og er udført som et hvidt MDF trækabinet. Fronten er i sølv, og i midten finder vi et 2.8″ (7.1 cm) TFT farvedisplay, der viser funktioner og indstillingsmuligheder.

Pilatus front display urDer vises ur/dato i standby.

Der er over farvedisplayet en skuffe til CD-skiver, og i forhold til betjening finder vi alle de nødvendige knapper inklusiv en volume knap naturligvis. Knapperne er diskrete og falder godt ind i helheldsindtrykket af en god gedigen byggekvalitet, der også kan føles i vægten på enheden.

Pilatus sideDe to indbyggede højtalere er angivet til 15 Watt RMS.

Pilatus bagPå bagsiden er der en teleskopantenne til modtagelse af DAB og FM radio. Der er desværre ikke mulighed for tilslutning af ekstern antenne. Vi finder også en USB port, der kan benyttes til afspilning af musik fra en USB nøgle samt en on/off knap.

atemio ptec pilatus fjernbetjeningDer medfølger en fjernbetjening, ligeledes i hvid, der ligge fint i hånden og ikke er for let. Der er de relevante knapper til navigering og betjening af enheden. Der medfølger naturligvis et knapcellebatteri (CR2025) til fjernbetjeningen. Fjernbetjeningen er forholdvis retningsfølsom, altså skal man være forholdsmæssigt meget på linje med radioen for at den registrerer kommandoer.

Udover fjernbetjeningen så kan enheden betjenes via App’en UNDOK, som kan hentes gratis til Android og iOS. Mere om denne senere.

Installation

Når du tænder Atemio PTEC Pilatus første gang, sker det med en opsætningsguide, der gør det enkelt at komme i gang. Opsætningen er på engelsk, først efter endt opsætning, kan man vælge dansk som menusprog på enheden.

Pilatus front display wifiFor optimal udnyttelse af Atemio PTEC Pilatus muligheder, så skal du naturligvis opsætte WiFi på den. Vi havde ikke nogle problemer med at finde vores netvæk, både 2.4 GHz og 5 GHz blev fundet.

Generelt en brugervenlig opstart med radioen, men man kunne måske godt have spurgt til menusprog, som det første i guiden.

Betjening, lydkvalitet og funktioner

Pilatus sprog dansk

Såfremt du ønsker det, så kan du indstille til dansk som menusprog i menuens indstillingsmenu.

Pilatus main menuSom tidligere nævnt, så er Atemio PTEC Pilatus særdeles alsidig. Fra hovedmenuen kan du vælge, hvilken funktion du ønsker at benytte.

Pilatus mode ikondisplay

Der er også en mere grafisk menu med funktionerne.

Pilatus dab scanningDAB radio delen scanner selv efter kanaler og lagrer disse.

Pilatus Internetradio menuInternetradio delen er opdelt efter kategorier og naturligvis også med de danske stationer.

Pilatus Internetradio display

Der er naturligvis grafisk display på skærmen, også ved internetradio.

Pilatus fm radioFM radiodelen er med RDS, så der vises info om program og kanal.

Pilatus musikafspiller

Via musikafspiller delen kan du afspille musik via netværket (delte filer DLNA) eller via USB. Herudover er der mulighed for Bluetooth deling f.eks. fra din smartphone.

Pilatus spotifySpotify connect er også en mulighed på Atemio PTEC Pilatus.

Ønsker du at høre musik fra f.eks. din smartphone via kabel, så er det muligt via AUX indgang og det medfølgende kabel. Der er derudover indbygget mulighed for Alarm og Sleep funktion i radioen.

Pilatus equaliser

Lyden fra Atemio PTEC Pilatus er generelt god uden dog selvfølgelig at kunne måle sig med et rigtigt anlæg. Der mangler nogle detaljer og dybde i lydbilledet, men det er forventeligt på en enhed som denne.

Ønsker du at tilpasse lyden i forhold til specifik musikgenre og lignende, så er der en indbygget Equalizer funktion med forskellige muligheder.

Betjening via app

Pilatus UNDOKDet er et stort plus at radioen kan betjenes via UNDOK app’en som er tilgængelig til Android og iOS. Her får du en fin visuel brugeroverfalde lige ved hånden, der fungerer via WiFi. Således kan du altså også bruge den, selv om du ikke lige er i nærheden og har fjernbetjeningen ved hånden. Kan bestemt anbefales.

Atemio PTEC Pilatus Test konklusion

Er du typen, der gerne vil have hele dit musikbehov samlet i én enhed, så er Atemio PTEC Pilatus et rigtigt godt bud. Du får dækket alle dine radio behov med adgang til både Internetradio, DAB+ og FM, og derover så bydes der på adgang til at spille musik fra dine mobile enheder, USB og netværket.

Betjeningen er enkel og ganske logisk, vi kunne dog godt have ønsket os en lidt mere signalstærk fjernbetjening. Vi foretrækker klart betjening via Smartphone app’en UNDOK.

For de 2495,- får du et godt gedigent design, fin lyd og altså en radio, der også er klar til det nye DAB+ signal fra oktober 2017.

Atemio PTEC Pilatus kan købes hos Tektronic.dk, som også har udlånt produktet til denne test.

I samme kategori

Back to top button