Kabel-TV

Analogt sluk hos Glentevejs Antennelaug i Odense

Glentevejs AntennelaugDen 4. april 2016 slukker den store antenneforening i Odense, Glenten, for alle analoge tv-kanaler. Glenten oplyser, at lukningen er nødvendig for at skabe mere plads i kabel-tv-nettet til hurtigere bredbåndshastigheder og for at sikre at kapaciteten rækker til det stigende bredbåndsforbrug til fx streaming-tjenester.

Har du et ældre billedrørs-fjernsyn?

”Hvis du har et ældre billedrørsfjernsyn, og ikke foretager dig noget, vil du ikke kunne se dine tv-kanaler efter den 4. april 2016”, fortæller formand Søren Skaarup, og fortsætter: ”Når juleudsalget starter, kan man få et fint digitalt fjernsyn på tilbud til under 2.000 kr. og det har flere fordele, hvis man investerer i det. For det første undgår man sort skræm til april. For det andet giver et moderne digitalt tv mulighed for at se Glentens Vælg Selv tv-kanaler, hvor man kan frit vælge mellem 50 enkelte tv-kanaler eller 10 tema-tv-pakker. Et nyt digitalt fjernsyn forbruger væsentligt mindre strøm end et ældre billedrørs-fjernsyn. Hvis man ikke vil skifte sit billedrørs-fjernsyn, kan man købe en HD-tv-boks hos Radio/TV forhandlere, eller på nettet. HD-tv-boksen omsætter de digitale tv-signaler til analoge”.

Søren Skaarup oplyser, at Glenten har ret præcise oplysninger om, at ca. 2 % af Glentens 30.000 medlemmer har et ældre billedrørs-fjernsyn. Det drejer sig typisk om fjernsyn nr. 2, der står på børneværelset eller i soveværelset.

Hvilke tv-kanaler berører slukningen?

Følgende analoge tv-kanaler slukkes i Glentens tv-pakker – i alt 13 kanaler: DR1, DR2, DR K, DR Ramasjang, TV2, TV2 Charlie, TV2 News, TV3, TV3+, Kanal4, Kanal 5, dk4 og Disney Channel.

”Glenten har i længere tid end andre udbydere på markedet, kunne fastholde de analoge tv-signaler. Glenten forholder sig til det, der kan ses i krystalkuglen. Nu og fremover ændrer medlemmernes tv-vaner sig meget hurtigt, og fx tv-streaming vokser eksplosivt. Den ændrede måde at se tv på kræver mere bredbåndskapacitet, og den skaber vi bl.a. ved at slukke for de analoge tv-signaler”, slutter formand Søren Skaarup.

Kilde: Glenten presse

I samme kategori

Back to top button