Alternativ boks til kabel-tv fra f.eks. Stofa eller YouSee?

| tirsdag 05. jul, 2011 09:30 | opdateret 16. mar, 2018 kl. 13:24 | 3 Kommentarer

Stofa har sin Zaptor og YouSee sine egne bokse, men alligevel er der ofte nogle der spørger til alternativer. DIGITALT.TV kigger nærmere på mulighederne og hvad det betyder af begrænsninger i denne artikel. Modtager du ikke kabel-tv men tv fra almindelig tv-antenne så kig i stedet her

Hvorfor alternativ boks til Stofa?

Årsagen til at et alternativ kan interessant kan være flere. Stofa har først i 2012 kommet med en PVR boks, der også har mulighed for filmleje og start forfra. Skulle du ikke ønske denne så har du med en alternativ boks med harddisk optagelses mulighed for frit at optage programmer.

Hvorfor alternativ boks til YouSee?

YouSee tilbyder en PVR boks med mulighed for at optage på harddisk. Men du har ikke mulighed for at arkivere eller flytte optagelser uden kvalitetstab til en DVD eller en anden computer. Her kan et alternativ også være attraktivt, men jeg ville vælge YouSee’s egen boks eller en løsning via tv-tuner enhed tilsluttet computer.

Alternativ boks til andre kabel-tv udbydere?

Såfremt din kabel-tv udbyder tilbyder digitale kanaler udsendt som DVB-C signaler, så kan du som regel også anvende en af de i denne artikel nævnte modtagerbokse. Men det kan være en god idé at sikre dig returret såfremt det alligevel ikke skulle virke.

Alternativ boks til kabel-tv – det må du undvære

Uanset udbyder, så må du dog acceptere at undvære ting, såfremt du vælge en alternativ boks. Der er ingen mulighed for interaktive tjenester såsom filmleje, start forfra osv. Du må således gøre op om kan acceptere disse begrænsninger.

Der er ikke et voldsomt stort udvalg af bokse til digitalt kabel-tv. Der har været en del omtale af fejl og problemer med de officielle bokse fra Stofa og YouSee. Derfor kan de synes tillokkende at kigge på andre alternativer. Men lad det være sagt med det samme. Du finder næppe heller en alternativ boks, der er 100% fejlfri.

Ukodede og kodede kanaler med alternative bokse

Som regel kan du enten kun modtage de kanaler der sendes ukodet, altså de kanaler, der ikke kræver et Zaptor eller YouSee programkort. Ved du at du vil have ekstra tv-pakker der kræver programkort så skal du have en boks med mulighed for digital kortlæser modul, ofte kaldet Common Interface port. Du skal så oven i modtagerboksen også investere i det digitale kortlæser modul som typisk koster 300-500 kr. Det anbefales at købe kortlæser modulet af din tv-udbyder, altså Stofa eller YouSee, så du får det rigtige for der er forskel.

Et helt andet alternativ

Et andet alternativ kunne være at benytte en computer til modtagelse af kabel-tv. Her er der også mulighed for at optage direkte til harddisk og med adgang til at arkivere optagelser på f.eks. DVD. Læs mere i denne artikel.

Del på:

Tags: , , ,

Gemt under:: Kabel-TV udstyr

3
Kommentarer

for at kommentere
3 Kommentartråde
0 Svar i tråden
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Kommentarforfattere
  Abonnér  
nyeste ældste
Underret om
hanschr.juul

jeg har tv fra you see og jeg har også deres samsung boks og det er i høj grad muligt at overføre optaget tv til en ekstern tilsluttet dvdoptager det kan jeg skrive under på når den er tilsluttet scart stik

anvit2a

Hvordan virker det så med kodede kanaler? Jeg tænker at hvis jeg inversere i en boks med CI slot, kan jeg så bruge Stofa’s Zaptorkort i deres kortlæser og så også optage ? Jeg ved ikke om stofa bruger CI+ eller hvordan det fungere og at man så ikke kan optage kodede kanaler… Jeg havde først overvejet en VU+ Duo og så en sundtek dvb-c usb. men det ser ud til at dette ikke virker med et CI-kort. Så nu er jeg ved at kigge på en VU+ ultimo triple med satelit og dvb-c tuner… Det skulle vidst virke? Nogen… Læs mere »