HTPC

Mediecenter PC med Windows Media Center 7

Der kan efterhånden findes flere små PC’er, der er stærke nok til at afspille selv HD video. Windows Media Center er måske den mest velkendte og oplagte software til dette formål. I denne artikel kigger jeg nærmere på mulighederne, og hvad du skal bruge af hardware, for at det kan lade sig gøre. Jeg omtaler i denne artikel Windows Media Center i Windows 7 styresystemet.

Media Center PC – fordele og ulemper i forhold til medie afspiller bokse

Der er efterhånden en del dedikerede medieafspiller bokse på markedet. Her på DIGITALT.TV har vi testet både Playon!HD og WD TV Live. Ingen af disse understøtter imidlertid en tuner, og det er det generelle billede. Derfor kan en medie center pc være interessant, såfremt du ønsker at kunne optage og pause tv udsendelser. Jeg har herunder samlet nogle få fordele og ulemper i øvrigt.

 • Større frihed i valg af software
 • Større frihed i muligheder for udvidelser
 • Kræver vedligeholdelse med opdateringer og antivirus
 • Ikke alt virker nødvendigvis out of the box og kan kræve ekstra arbejde

Media Center PC – elementer

Du kan vælge at bygge din egen media center pc fra bunden eller købe en færdigbygget. F.eks. en Intel Sandy Bridge PC med onboard grafikkort på. Uanset hvilken måde du vælger, så bør du sikre dig det rette hardware. Her nogle generelle råd.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder
 • Optager du en del tv, og også HDTV, så kan skal der være god plads. Vil anbefale mindst 250 GB harddisk og gerne mere.
 • 4 GB Ram synes jeg er det mindste man kan anbefale, og ram er ikke så dyrt, som det har været.
 • Grafik med H.264 (MPEG-4) hardware acceleration. Husk støjsvag eller helt lydløst.
 • Et støjsvagt kabinet og kølere.
 • Et tunerkort eller via USB der har drivere til Windows Media Center 7

Windows Media Center – værd at vide

For at afgøre om Windows Media Center 7 er den rette software, så er det vigtigt at vide, hvordan du får dine signaler.

 • Via stue- eller tagantenne – Her er der ingen problemer, såfremt din tv tuner har drivere til Windows Media Center brug.
 • Via kabel-tv – Windows Media Center understøtter desværre ikke kabel-tv standarden endnu. Der er en mulighed via visse tv-tuner kort/USB tunere eller tredjeparts software som DVBLink.
 • Via parabol – Der er understøttelse af parabol-tv, såfremt din tv tuner har drivere til Windows Media Center brug. Betalings-tv primært i forbindelse med Canal Digital.
 • Kodede kanaler er ikke automatisk understøttet. Kræver at tv-kort/USB tuner har driver, der gør det muligt.

Hardware

Tidligere har det været FireDTV’s Fire/FloppyDTV været det foretrukne valg, på grund af deres driversupport, men de er nu lukket som selvstændig producent i hvert fald. Hauppauge tilbyder udstyr både til antenne-tv og parabol-tv og plugin til common interface udvidelse (endnu kun 32 bit udgave).

Kabel-TV og Windows 7 media center

Med hensyn til DVB-C ,så er har Windows 7 fortsat ikke supporten klar til denne standard, så du kan som udgangspunkt ikke modtage kabel-tv i windows media center. Kun FireDTV lykkedes med fuld implementering via egne drivere. En anden mulighed er HDHomeRun, som jeg har testet her på DIGITALT.TV. Bemærk at HDHomerun kun er til ukodede kanaler. Ellers kan producenten AnySee nævnes, hvis produkt Anysee E7 T2C  og Terratec H7 også er anmeldt her på DIGITALT.TV

Alternativ til Windows Media Center

Kan du forestille dig noget andet end Windows Media Center, så tag et kig på programmet DVBViewer. Her er der langt bedre understøttelse af kabel-tv udstyr, og bedre understøttelse af betalings-tv. Du kan endda opsætte et helt tv netværk i dit hjem, eller streame tv via nettet når du er på farten og styre hvad der skal optages. Læs mere om dette her.

Læs evt. også en grundig gennemgang af anbefalet software og hardware på patriarken.dk

I samme kategori

Back to top button