Branche-NytHTPC

TV-Tuner til Mediecenter computer overblik

TV Tuner computer YouSee Stofa Canal Digital BoxerMuligheden for at optage tv på computer har været muligt i mange år og har mange fordele. Du kan optage tv og redigere i dine optagelser, lave en central tv tuner server som alle i familien så har adgang til via computer, smartphone, tablets eller netværksopkoblede smart tv.

Hvor velegnet din tv-udbyder er til en sådan løsning er dog noget forskelligt.

Hos nogle tv-udbydere er der dog fortsat mulighed for at lave en Mediacenter løsning og optage tv på computer.

Bedst og nemmest er det med ukodede kanaler. Det vil sige almindelige tv-pakker fra din kabel-tv udbyder, disse udsendes nemlig ukodede. Til det formel kan vi anbefale tv-kort fra Digital Devices, hvis du vil indbygge tunerkort i din computer.

Du kan også få netværkstuner emheder med flere tunere, hvis du vil have en løsning der bare skal på dit hjemmenetværk. Her har Digital Devices en model der hedder Octopus Net og desuden findes HDHomeRun

Du kan også få USB tunere og tunere til antenne (DVB-T/T2) og satellit (DVB-S2). Boxer TV og Canal Digital satellit-tv kan således godt modtages på computer, men det kræver så kortlæser modul og udstyr der understøtter dette og du kan være begrænset til at modtage én kanal pr. kortlæser modul, så du ikke får glæde af en eventuel twin tuner enhed.

TV tuner på computer – er det snart slut?

copyright_tvIndtil videre er de mest egnede tv-udbydere YouSee og Stofa fordi disse sender så mange kanaler uden kodning.  Fremtiden ser dog ikke alt for lys ud, vi forventer det bliver sværere og sværere at modtage og optage tv på computer i den kommende tid.  Det sker fordi indholdsleverandører og producenter kræver fuld kontrol over indhold i hele distributionskæden også derhjemme hos dig. Optager du en film via dit YouSee signal derhjemme på en computer via tv-tuner kort, så er din optagelse uden nogen form for kopibeskyttelse, og det lyder jo ikke godt i rettighedshavernes ører.

Boxer har tidligere anvendt CI+ kodningssystemet på HDTV kanalerne, hvilket gjorde det umuligt at optage eller se disse kanaler på en computer med tv-tuner. CI+ kræver en speciel licensnøgle på hardwaren, man modtager tv på. Det er usandsynligt at CI+ konsortiet vil tildele sådanne licensnøgler til computere, som det ser ud pt. og skulle de gøre det, så bliver det nok med en række begrænsninger. Men pt. har de slået det fra igen.

Flere og flere får også deres tv via Internettet fra en IPTV udbyder, hvilket set ud fra en computer tv løsning jo helt ville afskaffe behovet for fysisk tv tunere i sin computer, men på IPTV er kanalerne typisk krypteret, så de ikke kan modtages/afkodes i en Mediecenter løsning desværre.

Nabolandskanalerne TV-Guide

I samme kategori

Back to top button