Branche-NytHDTV

YouSee – SD erstattet af HD i 2015

youseehdtvSom vi også kan se på vores HDTV kanaloversigt her på DIGITALT.TV, så er rigtig mange tv-kanaler på det danske marked nu tilgængelige i HD udgaver. Af de store danske tv-kanaler har vi faktisk ikke så mange tilbage der udelukkende sender i standard opløsning.

Kabel-tv udbyderen YouSee udtalte på pressemøde på den nyligt overståede CES udstilling i Las Vegas, at de forventer at SD kanalerne er erstattet af HD i 2015. Dermed vil skiftet fra SD til HD have taget godt 10 år. 

Ultra HD venter i kulissen

Vicedirektør hos YouSee, Freddie Fjeldsted, udtalte sig også om forventningerne til den nye Ultra High Definition, der har 4 gange så mange pixels som almindelig 1080 HD signaler. Hans vurdering er at skiftet fra HD til Ultra HD TV vil gå hurtigere, end det var tilfældet med overgangen fra SD til HD. Han vurderer, at det vil tage 7 år.

Men han mener det bliver en stor udfordring.  – Der er sørme meget at forklare forbrugerne. Hvor er det kompliceret! Det er en kæmpeopgave at lære kunderne om de muligheder, der er siger han om den store udfordring.

Kilde: BFE Digimail

I samme kategori

Back to top button