Branche-Nyt

YouSee kortlægger danskernes filmsmag

YouSee Film kortlægningI hovedstaden holder man mest af den nye film om Dirch Passer, mens man i Jylland foretrækker ældre film med den rigtige Dirch Passer. Thyboerne er vilde med nye danske komedier, mens københavnere elsker Susanne Biers Oscar-belønnede drama Hævnen.

Det er blot et par af konklusionerne i en kortlægning af danskernes filmvaner, som kabel-tv-udbyderen YouSee har gennemført. Kortlægningen bygger på ca. 300.000 husstandes digital leje af film over de seneste knap tre år. I alt indgår data fra leje af næsten fire millioner film.

YouSees filmkort sammenligner den forholdsmæssige leje af udvalgte film og filmgenrer fra kommune til kommune. Alle landets kommuner bortset fra enkelte ø-kommuner indgår i undersøgelsen. Farveskalaen indikerer, hvor stor en andel af den samlede udlejning en given film eller filmgenre udgør i de enkelte kommuner. Jo mere mørk, des større andel.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Hævnen hitter i hovedstaden

Susanne Biers store prisvinder, Hævnen, er ikke en film for alle danskere, selv om den både har scoret en Oscar, en Golden Globe og for nylig gav Bier prisen som Europas bedste instruktør 2011. Man elsker filmen i København og kommunerne nord for hovedstaden, mens interessen er noget mere forbeholden i eksempelvis Vendsyssel og på Lolland Falster. I Hørsholm har man set den tre gange oftere end i Hjørring.

Julefrokosten hitter i provinsen

yousee vodjuleforkosten

Omvendt ser det ud med instruktøren Rasmus Heides Julefrokosten fra 2009, som er en af de senere års største danske biografsucceser. Temaet turde være kendt af enhver voksen dansker, men komedien om autoværkstedets animerede julefrokost falder langt mere i vestsjællænderes og jyders smag end Hævnen’s drama om den svensk-danske lægefamilies etiske og familiemæssige dilemmaer i Afrika og på Langeland. Julefrokosten er set næsten tre gange oftere i Frederikshavn end på Frederiksberg.

Analysen bygger tal for det samlede antal filmudlejninger over en periode på knap tre år. Det er film lejet gennem YouSee Cinema og TDC Film, som begge trækker på samme on demand tjeneste hos YouSee. Tjenesten indeholder ca. 2.000 filmtitler, som er en blanding af VOD-premierefilm og film fra bagkataloget.

Analysen dækker udlejning fra 2009 og frem. I alt er der tale om knap fire millioner udlejninger fordelt på ca. 300.000 husstande over hele landet bortset fra enkelte øer.

Analysen er gennemført ved at beregne andelen af udlejninger af en given film eller genre i forhold til det samlede antal udlejninger i en kommune. Tallet viser altså den forholdsmæssige interesse for filmen/genren inden for kommunen. Derved kan de enkelte kommuner sammenlignes uanset, at antallet af kunder og udlejninger varierer fra kommune til kommune

Kilde: YouSee


I samme kategori

Back to top button