Net-TV

XTV106 IP TV modtager

XTV106 IP er en ren IPTV modtager beregnet til modtagelse af tv fra IPTV udbyderen sagitta.dk. Læs nærmere om boksen og IPTV mulighederne i denne anmeldelse.

xtv106ip_top

Udlånt af: Max Nordic
Distrubueres af: Max Nordic
Pris:  1599,-
Teknik: IPTV
Lancering: April 2012

 

IPTV fra Sagitta

Sagitta IPTVXTV106 IP er en ren IPTV modtager der kan modtage tv via den danske IPTV udbyder Sagitta. For at benytte boksen skal du altså ikke have noget almindeligt tv-signal, men blot en Internet forbindelse. Du skal ikke have en Internet forbindelse fra nogen speciel udbyder, men har altså fuld frihed, hvilket er positivt.

På sagitta.dk kan du abonnere på forskellige kanalpakker fra 49,- om måneden. For at kunne se IPTV på boksen, skal du naturligvis have Internet forbindelse tilsluttet til boksen, og dette skal være via netværkskabel, da der ikke er nogen trådløs mulighed på boksen.

Det mest interessante i forhold til IPTV er for mange nok de kanaler, der ikke er tilgængelige via satellit eller tv-antenne. F.eks. tilbydes hverken norsk eller svensk tv i stor stil på antenne eller parabol, men med XTV106 IP får du altså mulighed for at tilføje disse via IPTV med Favoritpakken hos sagitta.dk for 59,- pr- måned. Der er også en række udenlandske kanaler fra fjernere himmelstrøg som tyrkiske, arabiske, iranske, afganske med flere.

Flere af de kanaler, der tilbydes på sagitta.dk  er dog tilgængelige gratis via parabol, men i forhold til f.eks. polske, tyrkiske eller arabiske kanaler så tilbyder Sagitta et  mere enkelt alternativ i forhold til en parabol, som ikke heller altid er en praktisk mulighed.

For alle abonnementer gælder det, at der faktureres kvartalsvis forud. Abonnementet skal være tilmeldt Betalingsservice, og desuden skal man være opmærksom på at sagitta.dk opkræver ét grundabonnement på kr. 39,- per måned uafhængigt af antallet af kanaler. Så mindste udgift pr. måned bliver altså 88,-.

Udpakning og Design

XTV106 IP kommer leveret med strømforsyning, fjernbetjening, HDMI kabel og et netværkskabel.

iptvbox_front

Selve boksen er meget kompakt. Den er på ingen måde en designmæssig skønhed, men funktionel nok med mulighed for betjening af de basale funktioner på fronten, der også byder på en USB tilslutning.

Der er intet egentligt display på boksen, der dog har en grøn diode, når boksen er tændt.

ipbox_bag

På bagsiden af boksen er der de mest nødvendige tilslutninger:

  • Netværk
  • HDMI
  • USB
  • Analog lyd Phono ud
  • Analog video Phono ud
  • IR øje tilslutning (medfølger ikke)
  • Strømadapter tilslutning
iptvbox_remote
Den medfølgende fjernbetjening er ganske ok, dog har den flere knapper uden funktion, men der er f.eks. mulighed for at gå direkte til opsætning samt at skifte mellem nuværende og sidst sete kanal.

Installation og daglig brug

xtv106ip_setup

Boksen har ingen egentlig installation. I modsætning til andre typer bokse skal der ikke her opsættes tuner, scannes efter kanaler osv. Bare der er forbindelse igennem til nettet, så er boksen klar til brug, rimelig kort tid fra at man tænder for strømmen.

Opsætningen af boksen kan ske via Setup knappen på fjernbetjeningen. Her kan du f.eks. opsætte skærmopløsning med videre.

Jeg bemærkede, at det kan anbefales at opsætte til 720p50 eller 1080i50 indstillingerne ved signal ud via HDMI. Der er også muligheder der bare hedder 720p og 1080i, men disse giver ikke flydende nyhedsrulletekst på f.eks. DR Update.

xtv106ip_kanalliste

xtv106ip_dr1

I forhold til skærmmenuer, så er der ikke så meget at nævne. Home knappen giver dig et overblik over kanallisten.  EPG er der ingen af endnu, men det skulle Sagitta komme med på et tidspunkt.

Desværre er der slet ikke tekst-tv mulighed på boksen, og det synes jeg personligt er en stor mangel. Billedkvaliteten er brugbar, men temmelig uskarp. Den ligger under den kvalitet, man kan få med en egen antenne i forhold til de danske kanaler, så efter min mening er boks/iptv tilbuddet fra Sagitta mest interessant i forhold til kanaler, man ikke ellers har mulighed for at modtage. Der er hverken HDTV kvalitet eller Dolby lyd.

Kanalskifte sker med en ok hastighed ,men måler sig ikke med det jeg har set i forhold til IPTV fra TDC.

xtv106ip_musik

Boksen skulle tilbyde afspilning af mp3 via USB enhed tilsluttet, men det lykkedes ikke mig at få dette til at virke.

Konklusion

XTV106 IP er en simpel og let anvendlig boks til modtagelse af tv via din internetforbindelse. Boksens muligheder er meget skrabet også prisen taget i betragtning, man savner vante ting som EPG og tekst-tv.

Har man interesse i en simpel måde at få adgang til de kanaler som Sagitta tilbyder, så fungerer boksen dog fint nok i forhold til at se disse, selv om billedkvaliteten fra Sagitta kunne være bedre.

DIGITALT.TV takker Max Nordic for at stille produktet til rådighed for denne anmeldelse

I samme kategori

Back to top button