TV-Nyt

X Games rettigheder til TV 2 Sport og Play og mere end 700 timers e-sport i 2019

Med erhvervelsen af flere nye rettigheder inden for e-sport og X Games har TV 2 allerede fra 2019 sikret sig en række nye og attraktive tilbud til de yngre mediebrugere.

TV 2 har netop erhvervet rettigheder til X Games, de gælder for en treårig periode, og hvert år byder på fire events – to om vinteren og to om sommeren. Transmissionerne sendes og dækkes på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

– X Games har et dedikeret publikum, der især er i den yngre målgruppe. Jeg har stor respekt for den dækning, X Games hidtil har fået i Danmark. Med det rigtige hold, der elsker mesterskaberne, tror jeg, at vi kan løfte den danske dækning yderligere, siger redaktionschef Kristian Hyldgaard, TV 2 SPORT.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

De første X Games i 2019 foregår 24.-27. januar i Colorado, USA. Senere følger ’Winter X Games’ i Norge samt de to udgaver af sommerens X Games i Minneapolis og Sydney.

Masser af e-sport

Alene på e-sport-området sender TV 2 ZULU og TV 2 PLAY næste år over 700 timer fra 25 af verdens største e-sport-turneringer. Senest har TV 2 erhvervet rettighederne til bl.a. CS:GO-turneringerne (Counter-Strike: Global Offensive) hos ESL og DreamHack samt til årets første Major, der begynder i Katowice i Polen i slutningen af februar.

TV 2 ZULU og TV 2 PLAY har også rettighederne til de otte udgaver af BLAST Pro Series i 2019. Hermed har TV 2 rettighederne til de største og mest velfungerende turneringsformater i verden.

– TV 2s nye indholdsstrategi sætter et meget skarpt fokus på vores fremtidige relation til de unge mediebrugere. Vi har arbejdet med nye tiltag gennem længere tid, hvor vi har justeret ZULUs indholdsprofil, har etableret nyhedsredaktionen TV 2 ECHO og har skaffet ’X Factor’ til TV 2s hovedkanal. Erhvervelsen af e-sport-rettigheder og X Games ligger i forlængelse af strategien over for de unge, som vi har døbt ’Relation 25’. Og vi fortsætter dette arbejde i hele TV 2-systemet i den kommende tid, siger indholdsdirektør Anne Engdal Stig Christensen.

E-sport og X Games kan ses på henholdsvis TV 2 ZULU og TV 2 SPORT (og begge dele naturligvis på TV 2 PLAY). Den danske dækning varetages af TV 2 SPORT-redaktionen, og det sikrer ifølge TV 2s indholdsdirektør ”en forædling af produkterne” til gavn for seere og brugere.

– E-sport har stor og stigende interesse blandt unge og i befolkningen generelt, og hos TV 2 vil vi give seere og brugere et kvalitetsprodukt og en oplevelse i høj kvalitet, når vi dækker e-sport, siger Anne Engdal Stig Christensen.

”Den perfekte rettighed at omfavne på TV 2 ZULU”
TV 2 ZULU har i 2018 transmitteret fra tre store turneringer i Counter-Strike – én Major og to BLAST Pro-turneringer. TV 2s sportsredaktion leverer den danske dækning, og seeropbakningen har været høj.

E-sport løfter ZULUs seerandele blandt de 15-40-årige til omtrent det dobbelte af det almindelige seerniveau. 38 procent af seerne til e-sport er mellem 21 og 30 år – en endnu større andel af unge seere end vanligt på ZULU.

– På ZULU er vi enormt fokuserede på, hvad der optager vores målgruppe. Det er super centralt for os at tage vores brugeres interesser alvorligt, og derfor har vi historisk dækket den elektroniske spil-kategori i flere omgange. Nu har kategorien fundet et helt nyt niveau og er blevet professionaliseret i imponerende grad med e-sport. Kombineret med den event- og live-feel, som turneringerne naturligt har, gør det e-sport til den helt perfekte rettighed at omfavne på ZULU, siger Sune Roland Jensen, der er kanalchef for både TV 2 ZULU og TV 2 PLAY, og fortsætter:

– Vi er på toppen over, at det er lykkedes at sikre de stærkeste tv-rettigheder på e-sport til ZULU. Det matcher i perfekt grad vores ønske om at supplere ZULUs i forvejen stærke plan med de peaks, som stor live-sport kan give en tv-kanal. Vi introducerede danskerne til amerikansk fodbold i 00’erne. Nu er det e-sport, ZULU skal kræse om med den samme nørdede kærlighed og begejstring.

Høje ambitioner for e-sport-dækningen
TV 2s sportschef, Frederik Lauesen, siger:

– Ambitionen er, at e-sport skal være for TV 2 ZULU, hvad Tour de France og cykling er blevet for TV 2. Tour de France giver plads til den nørdede dækning, samtidig med at vi er tæt på historie, kultur, rytterne, holdene og spillet mellem disse. Vi dækker e-sport med høj faglighed, som vi gør med andre sportsbegivenheder, og vi vil tæt på eventen og deltagerne.

Redaktionschef Allan Hvid, TV 2 SPORT, får det overordnede ansvar for TV 2s e-sport-dækning, som både skal tiltrække de erfarne Counter-Strike-entusiaster og dem, der er nysgerrige på spillet.

– E-sport er allerede i dag enormt stærkt, men vi vil gerne have endnu flere med. Og når du først har knækket koden, er Counter-Strike noget af det mest underholdende, du kan følge. Der er pay off hver gang, og der er hele tiden masser af runder og kampe at konkurrere i, siger Allan Hvid.


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button