TV-Nyt

X-Games fortsætter på DR3 i endnu tre år

x-gamesDR kan fortsætte med at vise X Games i de kommende tre år. Det betyder for eksempel, at der også vil være for masser af snowboard- og skateboard-konkurrencer, BMX-cykling og motocross på skærmen i 2016, 2017 og 2018.

DR har netop indgået en ny aftale med det amerikanske sports-tv-selskab ESPN, og den betyder, at ekstremsportens ”kongekonkurrencer” også fremover vil være at finde på DRs flader. De fleste af konkurrencerne kan ses på DR3, men DR har sikret sig rettighederne til alle sine medier.

DR har vist X Games siden 2013, og den nye aftale gælder tre årlige begivenheder: to om vinteren og en om sommeren.

Kan sende fra Norge

I 2016 betyder det, at der kommer X Games på DR3-skærmen fra Aspen i USA fra den 28.-31. januar og fra Austin i Texas i USA den 2.-5. juni. Norske Oslo har lagt en stort indsats i at få X Games til byen, og DR3 vil med den nye aftale også kunne sende fra søsternationen mod nord, når konkurrencen bliver holdt fra den 25. til 28. februar næste år.

”For DR er X Games meget vigtige – dels fordi tv-dækningen og konkurrencerne er topprofessionelle, dels fordi DR3’s unge kerneseere er meget glade for at kigge med,” siger DRs rettighedsansvarlige, Jan Rosendal fra DR Medier.

Sammenlagt vil aftalen betyde cirka 60 timers live-fjernsyn hvert af de kommende tre år.

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button