Net-TV

World TV anmeldelse

WORLD TV ER LUKKET IGEN SIDEN DENNE ANMELDELSE

Udlånt af: World TV
Pris:  499,- intropris indtil d. 30/9 2012
Teknik: IPTV
Lancering: September 2012
TV-Pakker:  Lille 69,- / Stor 169,- / Tillægspakker 49,-

World TV – tv-pakker og priser

World TV Anmeldelse / Test

World TV har en grundpakker der koster 69,- / mnd., hvor du får adgang til DR’s kanaler, svensk, norsk og tysk tv.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

For at se tv med World TV skal du ikke have noget almindeligt tv-signal, men blot en Internet forbindelse og World TVs egen tv-boks. Du skal ikke have en Internet forbindelse fra nogen speciel udbyder, men har altså fuld frihed, hvilket er positivt.

Det mest interessante i forhold er for mange nok de kanaler, der ikke er tilgængelige via satellit eller tv-antenne. F.eks. tilbydes hverken norsk eller svensk tv i stor stil på antenne eller parabol, men med World TV får du altså mulighed for at se disse. Udover de faste tv-pakker, så er der også mulighed for at tilføje en række udenlandske kanaler både europæiske og tyrkiske, hver af disse tillægspakker koster 49,- / md., hvilket dog synes lidt dyrt, også eftersom at flere af disse kanaler er tilgængelige gratis via parabol. Men naturligvis er parabol ikke en praktisk mulighed alle steder.

Bindingsperioden for hovedpakker er min. 6 måneder. Herefter kan det opsiges med løbende måned plus 30 dage. Mindsteprisen på 6 måneder med denne lille pakke er ved køb i september lige over 1300,-. Umiddelbart skal man være interesseret i mere end DR’s kanaler for at World TV er interessant, for ellers er det naturligvis billigere med egen tv-antenne og tv-boks.

Det er muligt at have op til 4 World TV boks i din husstand, det koster 39 kr./md. pr. ekstra TV Boks.

World TV boks

World TV boksen kommer leveret med:

 • Netværkskabel 1,5 meter
 • HDMI kabel 1,5 meter
 • Fjernbetjening
 • 2 stk. AAA batterier
 • A/V Phono kabel 1,5 meter
 • Strømadapter til 230V

Selve boksen er ganske kompakt. Den er ikke et design stykke, men funktionel nok med mulighed for betjening på fronten.

Der er intet egentligt display på boksen, der dog har en diode, der indikerer at boksen er tændt/slukket.

På bagsiden af boksen er der pænt med tilslutningsmuligheder:

 • 12V DC: Her tilsluttes strømadapter kablet
 • Y, Pb, Pr: Component video udgang
 • S-Video: S-Video udgang
 • CVBS, L, R: Video samt venstre og højre lydudgang
  (Kan bruges med det medfølgende A/V Phono kabel)
 • SPDIF: Optisk TOSlink digital lydudgang
 • HDMI: Digital video udgang.
 • 2 stk. USB2.0: Service port
 • WAN: Indgangen til internetkabel (RJ45 stik)

Den medfølgende fjernbetjening er ganske ok, dog med rigtig mange knapper, hvor flere er uden funktion. Praktisk nok er muligheden for at hoppe mellem nuværende og sidst sete kanal.

Installation og daglig brug

Boksen har ingen egentlig installation. I modsætning til andre typer bokse, skal der ikke her opsættes tuner, scannes efter kanaler osv. Bare der er forbindelse igennem til Internettet, så er boksen klar til brug, efter den ellers lige er startet op, hvilket tager et stykke tid.

Boksen viser dog ikke tv automatisk, når man tænder for den, man skal trykke ok ud for video menupunktet, og ok igen ud for television, før man får en kanalliste frem, hvor man så kan vælge, hvilken kanal man vil se. Kanallisten kan godt virke lidt langsom til at blive hentet, første gang man går ind på den.

Selv om der ikke er en egentlig installation, så kan du dog godt opsætte forskellige ting på boksen, som f.eks. skærmopløsning. Jeg bemærkede, at det kan anbefales at opsætte til 720p50 eller 1080i50 indstillingerne ved signal ud via HDMI. Der er også muligheder, der bare hedder 720p og 1080i, men disse giver ikke flydende nyhedsrulletekst på f.eks. DR Update.

Desværre kræver omstilling af skærmopløsning en tidskrævende komplet genstart af boksen, hvilket er lidt irriterende. En enkelt gang var jeg nød til at slukke helt for strømmen og starte boksen igen, for at få billede efter ændring af skærmopløsningen.

En anden ting du kan skulle gøre, er at justere tidsindstillingerne på boksen.

I forhold til skærmmenuer, så vil jeg ikke gå altid for meget til bunds i disse, eftersom der er en ny software på vej, der ændrer en del her. Lige med den software, der er på boksen pt., så er der mange menupunkter for ting, der ikke er relevante som f.eks. Video on Demand, Pay Per View osv. World TV boksen er nok oprindelig udviklet til f.eks. brug på hotelværelser, med mange af de mulighede der vises.

Kanallisten bringes når du ser tv frem ved et tryk på ok tasten, og listen er faktisk med EPG information over kommende programmer, på den givne kanal man har valgt. Ikke alt er dog tilpasset menuerne, så EPG tekst kan gå ud over noget andet skærmgrafik.

Er du kritisk i forhold til billedkvalitet, så er World TV ikke lige det optimale for dig. Billedkvaliteten er brugbar, men temmelig uskarp, når man, som jeg selv, mest er vant til HDTV kanaler. Der er hverken HDTV kvalitet eller Dolby lyd på World TV, men som sådan leveres kanalerne ikke med så synlige komprimeringsfirkanter, som det ellers tit ses. Det er mest skarpheden man savner. Samlet set så er kvaliteten af f.eks. DR kanalerne under den kvalitet, man kan få med en egen antenne, så efter min mening er World TV mest interessant i forhold til kanaler, du ikke ellers har mulighed for at modtage.

Kanalskifte sker med en god hastighed, men lidt uheldigt er der byttet om på kanal op og kanal ned, så man går tilbage ved at trykke på ch+ og frem ved ch-, men det er jo nok noget, der bliver løst i en ny software.

Boksen har i sin nuværende funktion mulighed for at afspille musik og video fra USB. Jeg havde held til at afspille mp3 / wma og wmv / mkv filer på den via USB enhed. Desuden kunne boksen faktisk også optage tv på USB enhed. Det bliver dog ikke tilfældet i den kommende softwareopdatering, for World TV har ikke rettigheder hos tv-kanalerne til at tilbyde optagelsesmulighed desværre.

Konklusion

World TV lægger sig ind i det stigende udvalg af tv-udbydere med et alternativ, der ikke sælges som del af en komplet pakke med krav om en specifik internetudbyder. Billedkvaliteten er ikke prangende og kan naturligvis ikke måle sig med HDTV, men vil sikkert være tilfredsstillende for mange.

World TV er forholdsvis simpel at anvende, men tv-boksen vil absolut vinde, ved at blive mere optimeret til det World TV tilbyder, så man ikke bliver forvirret af en masse menupunkter, som ikke er relevante. Men som tidligere nævnt, så er World TV også på vej med en softwareopdatering i forhold til hele menuoverfladen. Denne skulle i øvrigt også inkludere en YouTube funktion.

DIGITALT.TV takker World TV for at stille produktet til rådighed for denne anmeldelse.
Læs mere om World TV på www.worldtv.dk

I samme kategori

Back to top button