Branche-Nyt

Windows 8 ikke så HTPC venligt

Windows 8 Media CenterMicrosoft vil tilsyneladende gerne af med deres Media Center applikation i Windows. I den nye kommende Windows 8, gør de i hvert fald deres til at Windows Media Center delen skal gå i glemmebogen, eftersom Media Center her ikke, som det er tilfældet med Windows 7, bliver en integreret del af operativsystemet.

I stedet vil Media Center delen bliver en addon, man skal tilkøbe, og det bliver endda kun muligt på den dyrere Windows 8 Pro udgave. Dermed bliver det nemmere for Microsoft at lade Media Center lide en stille død, eftersom det ikke længere er en integreret del af operativsystemet.

Det seneste nye er, at Microsoft heller ikke længere vil tillade afspilning af DVD’er ud af boksen. Den enkelte Windows 8 ejer skal til dette formål selv installere de rette codecs/afspillersoftware eller købe sig til det. Kun såfremt man køber Media Center addon til sin Windows 8 Pro udgave, kan man få DVD afspilning gennem Microsoft direkte. Microsoft mener formodentlig, at royalty betalingen for inkludere DVD codecs er for høj, i forhold til hvor mange der rent faktisk benytter sin Windows pc til at afspille DVD’er.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Gratis programmer som VLC og Media Player Classic kan dog afspille DVD’er, så tabet er måske ikke så stort, og også på TV software fronten er der gode alternativer til Windows Media Center. Microsoft har endnu ikke sat pris på Media Center addon til Windows 8.

Kilde: The Verge


I samme kategori

Back to top button