Dreambox, VU+, Enigma II

Vu+ Duo – Valg af image / software

Vu+ Duo er en Linux boks som tidligere også er testet her på DIGITALT.TV. Den leveres med Enigma2 software installeret.

 

Enigma2 åbner for en lang række muligheder i form af udvidelser og personalisering. Den findes også i flere forskellige varianter af den software udviklet af forskellige brugergrupper. Denne artikel gennemgår kort nogle af dem og anbefaler et par favoritter.

Der er som nævnt flere muligheder på alternativt software til din Vu+ Duo boks. Du kan med den alternative software få forbedret support for en række ting herunder EPG med mere.

Herunder giver vi dig 4 bud på aktuelle udbydere du kan teste. Læs her hvordan du indlæser ny software.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

OpenPli Vu+ Duo

Support og releaseforum for Openpli er 
www.pli-images.org/forum/

Openpli er nok en af mest populære softwarevarianter til Vu+ Duo. Openpli leverer også software til en række Dreambox modeller og har et stort og aktivt forum, hvor der kan stilles spørgsmål og debateres.

Openpli leveres med en række  plugins præinstalleret. Du får automatisk understøttelse af EPG på de engelske Freesat kanaler. Webinterface er dog med Dreambox virtuel remote og ikke Vu+ Duo remote som på de fleste andre images i denne artikel.

Jeg har valgt magic HD som skin. Men der er rigtigt mange, man kan downloade direkte via boksen. Underteksterne er hvide som standard i modsætning til de andre i denne artikel.

Der kan hentes drivere til Sundtek USB tuner som kan give dig support for Sundtek USB DVB-T/DVB-C tuner på din Vu+ Duo.

AAF Vu+ Duo

Support og releaseforum for VTI er
www.aaf-board.com/

Tysk image fra et hold, der også er meget aktive med images til Drembox. Synes ikke helt at blive opdateret ligeså mange gange som flere af de øvrige.

Der er standard EPG som udgangspunkt i dette image. Et klik giver info for aktuelt program.

Skinmæssigt er DM-Concinnity installeret som standard.

Der er rød farvet undertekster på kanaler med ttv undertekster. Men det er nemt løst via FTP og en tekst fil. Se nederst på siden.

Jeg har testet denne version AAF Hot Summer Version 2b Image VU+ Duo (12.09.2010)

VTI Vu+ Duo

Support og releaseforum for VTI er  
www.vuplus-support.com

VTI er så vidt jeg kan se lavet af et tysk hold. Der er standard EPG som udgangspunkt i dette image. Et klik giver info for aktuelt program.

Der er standardskin installeret men andre kan naturligvis vælges. Der er rød farvet undertekster på kanaler med ttv undertekster. Men det er nemt løst via FTP og en tekst fil. Se nederst på siden.

Der kan hentes drivere til Sundtek USB tuner som kan give dig support for Sundtek USB DVB-T/DVB-C tuner på din Vu+ Duo.

VIX Vu+ Duo

Support og release forum for VIX er 
www.vuplus-support.co.uk

Også en populær image leverandør og med ganske hyppige opdateringer. Der er tale om en ganske ny udbyder med første udgivet image her i efteråret 2010. Jeg valgte at installere skin'et Vu_HD_Plus som ligner meget det i den originale firmware. Der er mulighed for kanallogoer, de såkaldte picons, men dem skal du selv installere i modsætning til Openpli, hvor der er nogle med fra starten. Skinmæssigt indeholder VIX nogle begrænsninger i forhold til, hvilke der virker.

Som standard EPG har man valgt Cool TV Guide. Du kan tweake denne via en række parametre ved at trykke menu knappen, når du er inde i Cool TV Guide.

Der er ligesom i VTI og AAF rød farvet undertekster på kanaler med ttv undertekster, her er Openpli nemmere. Men det er nemt løst via FTP og en tekst fil. Se nederst på siden.

Der er endnu, da dette skrives, ikke support for USB tunere i VIX.

Konklusion

Jeg har i denne artikel afprøvet 4 forskellige software images til Vu+ Duo boksen. Den nemmeste at starte med er nok Openpli. Her virker meget uden at man skal lave så meget ekstra. Jeg synes også rigtig godt om VIX, så det er pt. min 2 favoritter. Muligvis er der tweaket lidt i VIX softwaren billedmæssigt for jeg synes, at der er lidt bedre billedkvalitet end i Pli, men det er måske kun indbildning.

Men som nævnt i starten, så er de forskellige udgivelser nok en smagssag, så det er bare et spørgsmål om at finde det man synes bedst om ved at prøve sig frem.

Hvilken foretrækker du og hvorfor?

Skriv gerne en kommentar på denne artikel.

Sådan får du hvide undertekster på VIX, VTI og AAF image

Gå ind ind din boks via et FTP program. Hent denne fil skin_user.zip. Pak den ud og upload den til din vu+ duo i mappen etc/enigma2. Genstart enigma og du skulle nu gerne have hvide undertekster.

I samme kategori

Back to top button