Dreambox, VU+, Enigma II

Enigma Signal Meter SatFinder – indstil din parabol optimalt via din Linux boks

Da jeg startede med at installere parabolantenner for mange år tilbage, så var på den hårde måde med at slæbe et 14″ tv og boks med ud til parabolen og så justere ud fra dette.

Der findes naturligvis dedikerede prof satfinder produkter, men de koster en del. Har du en Android Smartphone og en Linux Enigma baseret boks, så kan dette også være enkle værktøjer til at gøre justering og ikke mindst finjusteringen enklere.

Engima Signal Meter - Indstil din parabol med smartphoneEnigma Signal Meter SatFinder til Android

En tur på Google Play på din Android marked giver flere mulige Apps til Dreambox og lignende Enigma baserede modtagere. En af disse man kan finde derinde er Enigma Signal Meter SatFinder. Det er en smart app til at vælge kanal på din Linux boks og se signalstyre forholdende direkte ude ved parabolen, så længe du ellers har din lokale WiFi dækning derude. Du kan dog også med mobil dataforbindelse kan tjekke det, men det kan kræve, at du åbner og viderestiller den rigtige port i din router.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

setup

Nå du har hentet Enigma Signal Meter-SatFinder app’en er det bare at opsætte denne i forhold til IP-Adressen på din Enigma baserede boks, det kan være en Dreambox, VU+, Clarke Tech eller lignende. Derefter skulle du gerne få adgang til boksens kanaler ved at trykke på tænd knappen i App’en. App’en tillader i øvrigt flere receiver profiler, såfremt du skulle have flere Enigma bokse stående.

kanalvalg

Som vi kan se, så har jeg nu adgang til min Dreambox 8000. Jeg har allerede kanaler på boksen, men såfremt der er tale om en helt ny installation af parabol og boks, så kan du hente en passende kanalliste fra nettet og huske at opsætte satellitpositioner og DiSEqC via menuen, inden du går i gang med at pejle dig ind med parabolskærmen.

I dette eksempel har jeg dog allerede monteret min parabol, og vil bare gerne finjustere 28 øst positionen på min parabol.

Jeg stiller derfor via app’en ind på BBC One HD kanalen og kan nu se signalindikatorene på min Android telefon.

justering

lnbskwHerefter er det bare at finde den optimale placering for LNB’en og foretage en såkaldt SKEW-indstilling for at få den optimale separation mellem kanalerne på de forskellige polarisationer. Det betyder at jeg skal dreje LNB hovedet lidt i holderen for at hente det optimale ud af signalkvaliteten.

Indikatoren BER skal stå på nul, BER står for Bit Error Rate og har viser om der er fejlraten i det signal du modtager. Står BER værdien ikke på nul vil du typisk opleve at dit signal fryser af og til. De øvrige værdier skal bare skal være så høje som muligt. Mindre en de omkring 90%/15dB, som jeg har på BBC One HD kan sagtens gøre det, men med værdier som disse er der også en god signalmargin i forhold til dårligt vejr.

Som med alt i forhold til paraboljustering. så taler vi om meget små justeringer hele tiden for at finde det optimale, men som det kan ses på billedet, så lykkedes det da at hente lidt ekstra ud ved at finjustere.

Android udgaven af Enigma Signal Meter App’en tillader også streaming og screenshot af indhold fra din Enigma boks, men det kræver dog optjening af virtuelle mønter for at aktivere disse, så det har jeg ikke afprøvet.

Enigma Signal Meter SatFinder på din bærbar eller Windows Phone

Har du ikke en Android telefon, så kan du også finde App’en i en udgave til Windows Phone på http://www.krkadoni.com/log/index.php/enigma-signal-meter-windows-phone-7/ mens jeg ikke lige har kunnet finde tilsvarende til iPhone eller iPad.

Du kan også benytte din laptop computer til formålet ved at hente Enigma Signal Meter til Windows PC her Denne udgave kan også give dig styrkemåling oplysninger via stemme eller lyd, så du ikke behøver at kigge på skærmen samtidigt.


I samme kategori

Back to top button