TV-Nyt

VM svømning på TV 2 Sport

Rikke Møller Pedersen
Foto: Claus Fisker / Scanpix / TV 2)

Danmarks bedste svømmere dyster mod verdenseliten til VM i langbane i Rusland, og TV 2 SPORT sender den danske indsats i bassinet direkte hjem i stuen.

Det er ikke nødvendigt at vandsikre fjernsynet, selv om det næsten bliver som at være der selv, når TV 2 SPORT sender fra Kazan Arena Stadium i Rusland, hvor Danmark stiller op med en række verdensklassesvømmere. Det gælder bl.a. Jeanette Ottesen, Rikke Møller Pedersen og Lotte Friis, der alle har VM-medaljer med i bagagen.

Derudover deltager Pernille Blume, Mie Ø. Nielsen, Viktor Bromer og en række andre talentfulde danske svømmere, der skal op mod verdenseliten. I alt 11 danske svømmere er udtaget af Dansk Svømmeunion, som har store forventninger til VM i Rusland.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

– Overordnet set er den ambition, vi sigter efter, fem danske medaljer i Kazan. Det er et meget ambitiøst mål. Ved seneste VM i Barcelona i 2013 vandt Danmark fire medaljer, så det er bestemt ikke noget, der kommer af sig selv. Ambitionen er imidlertid realistisk med det stærke og rutinerede hold svømmere, der skal forsvare de danske farver i Kazan, lyder det fra Dansk Svømmeunion.

Spændende finaler
De danske svømmere kan følges på TV 2 SPORT, der sender direkte fra Kazan. Det er TV 2 SPORTs Michael Stærke, som tidligere har trænet danske svømmetalenter, og Mette Jacobsen, der bl.a. har vundet 36 EM- og VM-medaljer som svømmer, der kommenterer, og Thomas Sønnichsen er reporter.

Michael Stærke deler Dansk Svømmeunions forventninger og ser frem til spændende dage i Kazan.

– Selvom VM-medaljer er meget svære at få, især ved et VM året før et OL, så har jeg store forventninger til dette VM. Vi har en dansk verdensrekordholder med Rikke Møller Pedersen, en verdensmester med Jeanette Ottesen og for første gang i rigtig mange år en medley holdkap, der kan kæmpe med om medaljerne. Så der bør helt sikkert kunne forventes danske medaljer og mange danskere i finalerne, fortæller Michael Stærke.

Alle dage direkte på TV 2 SPORT
De 11 danske svømmere er: Jeanette Ottesen, Lotte Friis, Mie ø. Nielsen, Pernille Blume, Rikke Møller Pedersen, Anders Lie, Daniel Skaaning, Mads Glæsner, Magnus Westermann, Søren Dahl og Viktor Bromer.

Konkurrencerne finder sted fra 2. til 9. august. TV 2 SPORT sender direkte alle dage fra kl. 8.30 fra de indledende heats med Jeanette Ottesen, Mads Glæsner og Lotte Friis og igen fra kl. 16.30, hvor finalerne svømmes. Første gang søndag 2. august kl. 8.30 direkte fra Kazan Arena Stadium i Kazan.

I samme kategori

Back to top button