TV-Nyt

VM i sejlsport 2018 på DR

Fra den 30. juli til den 12. august bliver VM i sejlsport afviklet i Aarhus, og i den forbindelse har DR indgået en aftale med VM i Sejlsport og Aarhus Events. Den sikrer, at DR har de eksklusive danske rettigheder til at sende fra Hempel Sailing World Championships Aarhus 2018, som er det helt officielle navn på begivenheden.

Du kan se udvidet live dækning af VM sejlsport på DR TV streamingtjenesten via linket her eller i deres app på Android og Apple enheder samt Apple TV.

Verdensmesterskabet bliver den største sejlsportsbegivenhed nogen sinde på dansk grund, og der er tale om et officielt VM i de olympiske sejlsportsklasser, og konkurrencerne gælder samtidig udtagelsen af sejlere til OL i Tokyo i 2020.

Arrangørerne forventer, at omkring 1500 sejlere fra hele kloden kommer til start, og de har en forventning om, at omkring 400.000 tilskuere lægger vejen forbi Aarhus Havn, hvor det hele kommer til at foregå – nærmest side om side med DRs nye, fremtidige sportsstudie i Dokk1 i Aarhus, hvor DR Sporten begynder at sende fra den 1. februar.

Laver studie omkring udsendelserne

”Sejladserne foregår over 10 dage. De første seks dage vil DR levere en massiv webdækning, mens de sidste fire dage bliver med masser af direkte transmissioner på DR1 i dagtimerne og intens dækning i øvrigt på DRs platforme,” forklarer chefkonsulent Jan Rosendal fra DR Medier, som forhandler sportsrettigheder for DR.

VM i sejlsport bliver holdt på en såkaldt ”compact venue”, hvor alle sejlerne er samlet på et relativt lille område af Aarhus Havn.

”Det foregår helt perfekt under en kilometer fra DRs nye sportsstudie i Dokk1, og det er vi selvsagt glade for. De otte kapsejlads-baner ligger lige udenfor havnen med finalebanerne meget tæt på land. DR kommer selv til at lave et studie omkring udsendelserne, men detaljerne om det er endnu ikke helt afklaret,” siger Jan Rosendal.

VM-chef Klaus Natorp glæder sig meget over samarbejdet med DR.

”Når VM i sejlsport afvikles til sommer, er en af målsætningerne, at arrangementet skal være en ”game changer”, hvor sejlsporten gøres mere folkelig og tilgængelig end tidligere set. Og dermed også mere seervenligt. Her er vi overbeviste om, at vi med DR har fundet den helt rette samarbejdspartner,” siger han.

Netop på grund af målsætningen om folkelighed bliver der i forbindelse med VM holdt en kæmpe Maritim Folkefest med hundredvis af gratis oplevelse for alle, der gæster havneområdet – Aarhus Ø – i perioden.
Den fest planlægger DR også at følge i forbindelse med VM i sejlsport, som starter kun et par uger efter, at fodbold-VM slutter. Så med andre ord venter der en stor sportssommer.

Kilde: DR presse

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button