TV-Nyt

VM i håndbold på DR

HåndboldMikkel Hansen og co. skal snart spille VM-håndbold i Qatar, og DR er med hele vejen. Sammen med Viborg Kommune inviterer DR hele landet til håndboldfest i Viborg Stadionhal.

DR er med hele vejen, når Danmarks håndbolddrenge skal forsøge at veksle et forsmædeligt finalenederlag ved VM for to år siden til VM-guld. I finalen blev Danmark trukket rundt i manegen af et spansk hold, der fik de danske spillere til at ligne træningskegler. En oplevelse, som de danske verdensstjerner med Mikkel Hansen i spidsen, er opsatte på at vaske væk og revanchere ved årets VM-slutrunde.

DR1 og TV 2 deler rettighederne til kampene således, at to af Danmarks fem indledende kampe bliver vist på DR1, ligesom 1/8-finalen og en eventuel semifinale og finale, hvis der er dansk deltagelse, kan ses på DR1.

DR Sportens Ulla Essendrop og Tina Müller er værter i VM-studiet i Lusail Arena, hvor Danmark spiller sine kampe. Louise Dreisig og Jonas Bo Nielsen er reportere i Qatar, mens Jens Jacob Juulsager og Søren Herskind kommenterer både Danmarks og en række andre kampe. Lars Krogh Jeppesen er ekspert i VM-studiet og medkommentator på P3 med Morten Hausborg. Desuden er Andreas Kraul og tidligere landsholdsmålmand Peter Henriksen fast kommentatorpar på en stribe kampe fra indledende runde.

Håndboldfest i Viborg
For at gøre håndboldfesten endnu større har DR og Viborg Kommune indgået en aftale, der betyder, at håndboldfans fra hele landet er inviteret til et kæmpe håndboldbrag. DR Sporten har flyttet studiet ud af DR Byen, og gør Stadionhallen i Viborg til hjemmebane. Her vil vært Peter Møller byde både seere og de tilstedeværende velkommen til årets største håndboldfest i 2015, som gerne skulle ende med guld til de danske herrer.

“Jeg glæder mig vildt til at præsentere VM i herrehåndbold fra Viborg, der er kendt som en stærk håndbold-by. Jeg er sikker på, at stemning bliver fantastisk”, siger Peter Møller fra DR.

I Stadionhallen bliver der sat storskærme op, så alle kan blive grebet af håndboldfeberen i selskab med tusindvis af andre festklædte fans. Forventningen er, at stemningen bliver lige så festlig som i Qatar.

“DR vil gerne benytte VM til at skabe et fællesskab omkring håndbolden, og derfor er vi glade for at kunne invitere alle interesserede til håndboldfest i Viborg”, fortæller chef for DR Sporten, Jacob Kwon.

Ifølge Jacob Kwon er det ikke tilfældigt, at DR rykker VM-festen til Viborg:

“For rigtig mange er Viborg indbegrebet af en håndbold-by, og vi kan mærke på den lokale opbakning, at det er det helt rigtige sted for os at sende fra. Vi glæder os til at følge Danmarks vej mod guld i en festlig ramme i Viborg Stadionhal”, siger Jacob Kwon.

Mød håndboldstjerner
Danmarks kampe bliver sendt klokken 19.00, og inden kampene, vil der være masser af aktiviteter og underholdning for hele familien i stadionhallen.

DR inviterer nogle af Danmarks største håndboldprofiler med til Viborg, der skriver autografer og er klar til at dele gode råd ud til både unge og ældre fans. Der vil også være masser af leg og spil, så håndboldfesten i Viborg Stadionhal bliver for alle.

VM i herrehåndbold fløjtes i gang i Qatar den 15. januar, og finalen spilles søndag den 1. februar. Ud over kampene, som sendes på DR1, er det muligt at følge VM i håndbold hver aften fra klokken 18.00 i P3’s LIGA.

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button