Branche-Nyt

Vil Fox og Murdoch købe C More?

C MoreFox ser ud til at have interesse for udvikling på det nordiske marked. Fox Crime kanalen blev lanceret tilbage i 2011 i Norge, men har netop meddelt at man dropper Crime navnet og satser entydigt på Fox navnet både i Norge og Norden generelt. 

Det svenske branchemagasin Resumé drager nu Rupert Murdochs tv-koncern ind blandt de mulige interesserede i betalings-tv udbyderen C More, som Bonnier ser ud til gerne at ville af med. Af andre mulige aktører i en eventuel C More handel nævnes Discovery, Modern Times Group, Telenor og danske Egmont.

Fox har desuden kanaler som National Geographic og Nat Geo Wild i porteføljen her i Norden, men det er ikke kun på tv-kanal markedet i Norden, at Rupert Murdoch (News Corp) har været mere aktiv de seneste år. News Corp købte i 2011 tv-produktionsselskapet Shine, der arbejder med tv-produktion i hele Skandinavien. 

C More, der tidligere hed Canal+, har ikke tjent penge siden 2008 og tabte i 2011 rettighederne til kronjuvelen Premier League. Det er 5 år siden Bonnier købte C More for omkring 3,3 milliarder svenske kroner. Efterfølgende kom Telenor ind i ejerskabskredsen ved at betale 787 millioner svenske kroner kontant og en rettighedspakke med sport for en aktiepost på 35 procent

Kilde: Kampanje.com

I samme kategori

Back to top button