TV-Nyt

Vi er de unge hjemløse – ny dokumentarserie på TV 2

Daniel-hjemloes
Fotos: Henrik Ibsen / Metronome / TV 2

Der bliver flere og flere hjemløse i Danmark – i dag er tallet over 6.000 mennesker. Og det til trods for at regeringen i 2008 øremærkede en halv mia. kroner til en øget indsats på området.

Der er samtidig blevet markant flere unge hjemløse, og i dag er en tredjedel af Danmarks hjemløse under 30 år. Unge, der burde have et sted at bo, et arbejde eller være i gang med en uddannelse og have en stabil hverdag med plads til både familie og realistiske fremtidsdrømme.

Tæt på Simon, Daniel og Ravn gennem seks måneder
Men sådan ser virkeligheden langt fra ud for Simon, Daniel og Ravn, som vi følger i TV 2s nye dokumentarserie ‘Vi er de unge hjemløse’, der har premiere mandag 18. april kl. 20.50.

Gennem seks måneder har vi fulgt de tre unge hjemløse på tætteste hold og oplevet livet på gaden sammen med dem og fra deres perspektiv.

– Det er stærke sager at opleve Simon, Daniel og Ravns liv på gaden helt tæt på og erkende, at vi som samfund åbenbart ikke er i stand til at handle effektivt, når en voksende gruppe unge med psykiske og sociale problemer står til at miste deres fremtid. Det er mennesker, som yderst sjældent giver sig til kende, så det er et unikt og rørende indblik i en del af Danmark, de færreste kender eller forstår. På TV 2 vil vi gerne sætte dagsordenen og skabe debat med vores dokumentarer, og det er jeg sikker på, vi gør med denne serie, der både er spændende og vigtig, siger TV 2-redaktør Nikolaj Daugberg.

Hvem er de?
Hver femte dansker mener, at det er de hjemløses egen skyld, men ved vi overhovedet, hvad vi snakker om? Hvor ofte kender vi rent faktisk historierne bag de navnløse skikkelser på gaden? Og hvor meget ved vi om de omstændigheder, der har betydet, at de er faldet ud af samfundet – ofte i en skræmmende ung alder?

I de fire programmer tager 24-årige Daniel, 28-årige Simon og Ravn på 26 os med ind i et barskt miljø præget af kriminalitet, fattigdom, misbrug og psykiske problemer. Vi kommer helt tæt på de store helbredsmæssige konsekvenser af det hårde liv på gaden og hører de unges baggrundshistorier og egne forklaringer på, hvornår det gik galt, og hvorfor de endte uden tag over hovedet.

Velfærdsdanmark anno 2016
Gennem de nærgående portrætter af tre unge på samfundets bund kommer vi lidt tættere på et svar på spørgsmålet om, hvorfor et ungt menneske havner i hjemløshed i Velfærdsdanmark anno 2016. Vi oplever, hvor komplekse problemstillinger der er tale om, og det står frem for alt klart, at den voldsomme stigning i antallet af unge hjemløse danskere fortjener at komme på dagsordenen.

Samfundets udfordringer om hjemløse er senest omtalt i rapporten ‘Hjemløshed i Danmark 2015’ fra SFI – Det nationale Forskningscenter for Velfærd. Rapporten, der blev bestilt af Social- og Indenrigsministeriet, indeholder resultaterne af den femte kortlægning af hjemløshed i Danmark, som er blevet gennemført hvert andet år siden 2007.

‘Vi er de unge hjemløse’ er produceret til TV 2 med støtte fra Public Service Puljen.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button