Branche-Nyt

Vi mødes om DR1

dr1_logo”Vi mødes  DR1”, hedder det i nogle af spottene for DRs hovedkanal. Men budskabet kunne lige så godt være, at ”Vi mødes om DR1”. For DR1 er nemlig den kanal, som mænd og kvinder, børn, unge, voksne og gamle bruger mest tid på at se sammen med andre.

Faktisk foregår 56 procent af al sening på kanalen i grupper med to eller flere personer, hvor gennemsnittet for hele tv-mediet generelt er 43 procent.

Tallene fremgår af en status, som DR Medieforskning har lavet, og som også viser, at tallet for den anden store, landsdækkende kanal, TV 2, er 46 procent.

Fredag aften bliver årets finale i ’X Factor’ holdt i Herning, og ikke mindst de tilbageværende sangeres formåen, skærmydslerne mellem Thomas Blachman og Anne Linnet og de nervepirrende afgørelser, samler folk ude ved skærmene, forklarer medieforsker Signe Ulstrup Villumsen fra DR Medieforskning.

”Vores tal viser, at tre ud af fire ser ’X Factor’ sammen med andre, og blandt børn er det mere end ni ud af 10, der følger med derhjemme sammen med andre. Det er med andre ord et program, der samler danskerne i sofaen derhjemme – noget, man i høj grad er fælles om,” siger hun.

Dermed afkræfter Signe Ulstrup Villumsen, at tv efterhånden er noget, far, mor og børn ser hver for sig – i takt med, at stadig flere fjernsyn har gjort deres indtog på børne- og ungdomsværelserne de sidste år.

Samles om underholdning og fiktion
”Mange ser naturligvis tv alene. Men underholdning og fiktion, der ofte bliver sendt i weekenden, er genrer, som typisk kan samle flere i familien om skærmen,” forklarer hun.

Af den totale sening på ’Matador’, der sluttede for nylig på DR1, foregik 67 procent i grupper af to eller flere personer. Ved ’Dansk Melodi Grand Prix’ i januar var tallet 75 procent, og i børnenes udgave af sangdysten, ’MGP 2013’, delte 82 procent tv-oplevelsen sammen med andre.

”Børnekanaler som DR Ultra, DR Ramasjang og Disney Junior kommer generelt op på siden af DR1, når det handler om, hvor stor en andel af seningen, der foregår sammen med andre – måske ikke så overraskende, da børn jo typisk ikke bor alene. Men ser man på tid, er DR1 klart den kanal, som danskerne bruger flest timer og minutter på at se sammen,” forklarer Signe Ulstrup Villumsen.

Kanalchefen for DR1, Lotte Lindegaard, glæder sig over, at danskerne i så høj grad er fælles om DR1-oplevelserne.

”Det er lige præcis den rolle, vi gerne vil have. Vores ambition med DR1 er netop at være kanalen, som bedst formår at samle familien foran fjernsynet om fælles oplevelser,” siger hun.

116 gange over millionen
Tal fra DR Medieforskning viser, at DR1 i det seneste år 116 gange har samlet mindst en million seere til tv-programmer.

”Det er vi rigtig stolte af, for vi vil gerne samle mange danskere så ofte som muligt”, siger Lotte Lindegaard.

De 116 million-programmer på DR1 det seneste år er fraregnet nyheds- og sportsprogrammer. Til sammenligning har TV 2 de seneste 12 måneder samlet over en million danskere 38 gange.

Kilde: DR presse

I samme kategori

Back to top button