Vi klager som aldrig før – temaaften på DR2
Verdens lykkeligste folk klager som aldrig før. I hvert fald er meldingen fra mange virksomheder og myndigheder, at klager koster flere og flere ressourcer.
DR2 kigger nærmere på, om der er noget sundt eller usundt i denne udvikling – og hvorfor vi klager, som vi gør? Hvor var vi overhovedet henne, hvis ingen klagede over noget?
Hvem klager vi over?
En af de virksomheder, som mærker danskernes klagelyst, er såmænd DR. Der klages bl.a. over baggrundsstøj, musik, genudsendelser, fejl på tekst-tv, bandeord, eller når der tales utydeligt.
Hos politiet er der flere og flere, der ringer og klager over naboer og medborgere. Vi møder nogle af de medarbejdere hos DR og TDC, der tager imod klager 37 timer om ugen.
Mads Steffensen, Peter Qvortrup Geisling og Nikolaj Sonne er blandt de værter i DR, som har prøvet at få personlige klager. Dem læser de op af i programmet.
Brok eller klage
Men hvad er en klage? Og hvad er forskellen på brok og klage?
En læge forklarer i programmet, hvorfor det kan være sundt at klage, og en psykolog tegner en profil af den type, der klager mere end gennemsnittet. Vi møder også habile klagere, der er gået op imod systemet for at få deres sag prøvet.
Panelet
Til at vurdere udvalgte klager fra det virkelige liv har vi nedsat et klagepanel bestående af Huxi Bach (som er dårlig til at klage), Karen Thisted (som gerne klager) og Master Fatman (som aldrig har klaget). Annette Heick synger til slut en rigtig Klagesang.
Temaaften om ’Vi klager ’ sendes lørdag den 29. marts kl 20.00 på DR2.
Kilde: DR presse