Nyheder

Verdens vildeste hajekspedition på HISTORY

history channel logoNær Sydafrikas kyst, i et af verdens mest farefulde farvande, drager et elitehold af fiskere og forskere ud på en historisk mission. Deres mål er at fange og mærke 50 hvide hajer på blot 40 dage. HISTORY® følger med på den banebrydende og yderst farlige ekspedition i den helt nye serie Shark Wranglers, som har premiere onsdag d. 18. februar.

Den store hvide haj og mange andre hajarter er i dag truet af udryddelse. I serien Shark Wranglers sætter nogle af de dygtigste havbiologer liv og lemmer på spil for at indsamle afgørende information og dermed blive klogere på disse berømte og berygtede rovdyr.

For et par år siden søsatte fiskeskipper Chris Fischer og hans besætning på research-fartøjet OCEARCH den største og mest ambitiøse hajekspedition nogensinde.

Målet var at opspore klodens farligste – men ikke desto mindre truede – hajer, manøvrere dem ind i nettet på den 126 fod båd og mærke dem enkeltvis med sofistikerede GPS-sendere.

Ved direkte kontakt med hajerne på denne måde er det muligt at montere udstyr, som kan transmittere data i flere år – og dermed afsløre, hvor de strejfer, yngler og finder føde.

Holdet har kun 40 dage til at indfange og mærke 50 hvide hajer, og dét kræver både mod og mandshjerte! Frygtløst kaster de sig fra vores verden ned i deres og kommer dagligt ansigt til ansigt med rovdyret, der har terroriseret havene i millioner af år. Derudover må de kæmpe med hårdt vejr, meterhøje bølger og illegale hajfiskere, som truer med totalt at udrydde arten.

I løbet af de 10 afsnit dokumenterer serien, hvordan holdet kommer helt tæt på de fantastiske skabninger – og udsættes for den årtusinder gamle kamp mellem menneske og natur.

Følg ekspeditionen i Shark Wranglers onsdage fra d. 18. februar kl. 21 på HISTORY, og besøg OCEARCH‘s interaktive hjemmeside for at se, hvor hajerne befinder sig lige nu.


FASCINERENDE FAKTA

– Hajen har seks sanser: Syn, smag, lugt, hørelse, føling og elektroreception.

– Den store hvide haj er uden sidestykke den største rovfisk i verden.

– Et hajskelet er lavet af brusk – præcis som menneskets næse og ører.

– Over 200 hajarter er med på World Conservation Unions liste over truede dyr.

– I år har Steven Spielbergs klassiske haj-gyser Dødens Gab 40-års jubilæum.

I samme kategori

Back to top button