TV-Nyt

Velkommen til 80’erne på Viasat History

Kom med på en nostalgisk tidsrejse tilbage til et årti, der i den grad satte sit aftryk på eftertiden – ikke mindst inden for musikindustrien. Og med musikken som udgangspunkt bliver vi ført tilbage til en tidsånd, der kaster hæmningerne over styr og sætter individet højere end noget andet. 

For mange vil de billeder, man ser fra 1980’erne nok fremkalde et smil eller to. Om det så skyldes den farvelade af pastelfarvede outfits, meterbrede skulderpudder eller et højt permanent hår, skal her være usagt. Men det var også en tid, der frembragte mere end smil. Et årti præget af en form for oprørstrang mod tidligere tiders stive systemer og trangen til selvrealisering og selviscenesættelse var i den grad styrende for særligt den yngre generation.

Årtiet er siden blevet kaldt individualisternes årti. Man gjorde og agerede kun med tanke for sig selv, sat lidt skarpt op. Stadig lurede farerne med politisk uro og fremkomsten af AIDS, men det gjorde ikke trangen til at udtrykke sig selv i farverige gevandter mindre – tværtom og musikken blev i den grad et middel til at udtrykke netop disse stemninger.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

På musikscenen kom flere spirende talenter til kombineret med helt nye musikgenrer. Det var i disse år, at den elektroniske musik for alvor slog igennem med den karakteristiske lyd af synthesizer og sammen med punken, hip hoppen og ikke mindst den rendyrket pop blev dette tonerne, der var med til at tegne dette årti musikalsk.

I dokumentarserien møder vi nogle af årtiets trendsættende ildsjæle; de kendte kunstnere bag musikken som blandt andre Pet Shop Boys, der fortæller om deres syn på musikken og årtiet. Vi møder desuden dj’s, producerer og mennesker, der alle har haft deres storhedstid i 1980'erne.

Eksklusiv premiere: den 25. marts kl. 22.00 på Viasat History
Dokumentarserie i 6 afsnit.
 

Kilde: Viasat presse

I samme kategori

Abonnér
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button