Radio og Podcast Nyt

Vedligehold af sendenettet kan give radiotavshed i Sønderjylland

Af hensyn til flysikkerheden skal såkaldte hindringslys i radiosendemaster udskiftes. Fra søndag den 12. juni til tirsdag den 14. juni kan FM-radioer, der modtager signal fra Rangstrup-senderen i Sønderjylland opleve radiotavshed.

Hindringslys er sikkerhedslys, der sidder i radio-sendemaster, som er over 100 meter høje, så fly kan se masterne og undgå at flyve ind i dem. De nuværende hindringslys har siddet der i cirka 30 år og er begyndt at have driftsmæssige udfordringer. Derfor har Trafikstyrelsen, som har ansvaret for hindringslysene, bestilt Cibicom, som ejer sendemasterne og drifter DR’s radiosendenet, til at udskifte lysene i 9 radiosendemaster placeret rundt om i hele landet. Der arbejdes på én mast af gangen, og mens arbejdet pågår, kan FM-radioer miste signalet.

Fra søndag den 12. juni til tirsdag den 14. juni er det Rangstrup-senderen i Sønderjylland, der vedligeholdes. Det betyder, at der i perioder lukkes for radio-signalet. Det vil berøre FM-dækningen i store dele af Sønderjylland.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Du kan stadig høre radio

Bliver FM-radioen tavs, anbefales det i stedet at lytte til radio via DAB eller dr.dk/lyd. Du kan også downloade DRs radio app DR LYD.

Har man ikke mulighed for at lytte til digital radio, så kan man forsøge at modtage fra FM-senderne i Flensborg, Sønder Højrup, Gl. Højen ved Vejle eller Vestkraft i Esbjerg. Radioen skal i så fald tunes ind på følgende frekvenser:

?protocol=https&server=www.dr.dk&file=%2Fimages%2Fother%2F2022%2F06%2F01%2Fskema rangstrup

Vedligehold på sendemasten ved i Rangstrup fra 12.-14. juni foregår i følgende tidsrum:

  • Søndag den 12. juni fra 9.05 – 15.00

  • Mandag den 13. juni fra 10.05-11.35 samt 16.05-17.15

  • Tirsdag den 14. juni fra 10.05-11.35 samt 16.05-17.15

Dagene op til udskiftningen udsendes spots på DR’s flader, som indeholder information om, hvem der vil blive berørt samt henvisning til DR Lyd for fortsat at kunne lytte med.

Kilde: DR presse

I samme kategori

Back to top button