TV-Nyt

Valg trækker seere til TV 2 News

TV 2 News Logo 2013Siden valget blev udskrevet, har TV 2 NEWS øget sin seertilslutning med 27 procent.

Når den politiske debat blomstrer, sprudler TV 2 NEWS. Det viser sig igen i valgkampen 2015, hvor NEWS siden valgudskrivelsen har øget sin seerandel med hele 27 procent. Ingen anden kanal kommer i nærheden af NEWS på dette område.

I valgkampen foregår knap fem procent af danskernes tv-sening på TV 2 NEWS – endnu mere end i samme tidsrum af valgkampen 2011, hvor TV 2 NEWS stod for 4,3 procent af tv-forbruget. Dermed har NEWS yderligere styrket sin position som danskernes nyhedskanal.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Glæde over valgdækningen på TV 2
TV 2s nyhedsdirektør, Michael Dyrby, glæder sig over den samlede valgdækning på TV 2s platforme – TV 2, TV 2 NEWS, TV 2 PLAY, tv2.dk, mobil og de sociale medier – og over, at TV 2 fra starten af valgkampen satte dagsorden med debatskabende indslag, valgprogrammer, analyser af bedste kvalitet, nye tv-formater, velfærds-dokumentarer samt valghumor med Anders Breinholt og ’Natholdet’.

– Vores flotte Christiansborg-studie har givet os tydelighed og identitet og en række stærke debatprogrammer på TV 2 og NEWS. Vi har bl.a. skabt det stærke og underholdende koncept ’Udfordringen’, hvor to politikere kører rundt i en Tesla, mens de diskuterer politik, og NEWS tager hånd om de unge vælgere i ’Den første gang’ og NEWS Skole, siger Michael Dyrby og fortsætter:

– Vi har en superskarp kandidattest, som er gennemført 925.000 gange, og vi sprudler på Facebook og Snapchat for blot at nævne nogle af tiltagene.

– Vi har troet på vores egne journalistiske dagsordener frem for at løbe efter andres – eksempelvis rejste vi debatten om medicinprisernes himmelflugt og har som de eneste haft fokus på erhvervslivet. Vi har været dygtige til at sætte ansigter på de sager, der præger valget – hvem husker ikke de flygtningebørn, der kæmpede for at overleve i en redningsbåd i Middelhavet? – og vi har været synlige ude i virkeligheden med studier og reportager. Det har været en fantastisk valgkamp at være med til, og nu er vi klar til slutspurten på tv, net, mobil og sociale medier.

Valg-tv onsdag og torsdag
I dag, onsdag, sender TV 2 NEWS – foruden almindelig nyhedsdækning – f.eks. tre udgaver af det nye format ’Udfordringen’, to udgaver af ’Krydsild’ og én udgave af både ’Duellen’ og ’Analysen’. Hertil kommer optakt til og debat efter partilederdebatten ’Det sidste ord’, som TV 2 og NEWS samsender.

Torsdag 18. juni begynder TV 2s nyhedsdækning kl. 6.00, og TV 2 offentliggør denne morgen en ny Megafon-analyse. TV 2s nyhedsdækning inklusive ’Go’ morgen Danmark’ og nyheder fra TV 2-regionerne varer frem til kl. 16.50, hvor TV 2s valgstudie på Christiansborg Slotsplads åbner. Herfra sender TV 2 valgnyheder, exitpoll kl. 20 efterfulgt af resultater, analyser og debat frem til efter midnat.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button