Ultra HD demokanal på Astra 19,2 øst

| tirsdag 11. jun, 2013 14:17 | 6 Kommentarer

SES har aktiveret en Ultra HD demokanal på satellitpositionen 19,2 grader øst. Det sker på transponderen 10 906 Mhz vertikal (DVB-S2, Symbolrate SR 22 000, Fec 2/3).

Der sendes i almindelig DVB-S2 og H.264 som videostandard så kanalen kan godt modtages på en PC med satellit-tv tuner.

Ultra HD demo Astra

Jeg har taget et skærmbillede, som det kan ses sendes der i 3840 x 2160 Pixel og med en bitrate på op til 40 MBit/s.

Der er formentlig tale om en midlertidig testkanal.

Del på:

Tags: , ,

Gemt under:: Parabol-TV

Kommentarer (6)

 1. Martin_DK siger:

  Er Ultra HD noget som helst værd, når f.eks. Canal Digital ikke distribuerer alle de kanaler, som findes i HD? Og vil man på kabel-tv-siden ikke blot opleve et hårdt komprimeret billede som YouSee udsætter deres HD-kanaler for?

 2. Brian Schelde siger:

  Der er vel her at fiberselskaberne begynder at have deres berretigelse. De har jo væsentlig højere kapacitet at gøre godt med, og kan derfor distribuere Ultra HD kanaler uden at komprimere billedet.

 3. Bo Fredborg siger:

  Med den nye H.265 komprimeringsstandard og mulighed for at starte med at anvende DVB-C2 i forbindelse med Ultra HD, så bliver kapaciteten måske ikke et kæmpeproblem.

 4. Per M siger:

  Hos Yousee vil man få skærmstørrelsen, men langt fra bitraten. De vil sikkert komprimere det ned til det halve af hvad kanalen anvender for at spare plads.
  Jeg er ikke optimistisk på fremtiden for Ultra HD hos Yousee kan man godt læse og det skyldes den måde de behandler HD signaler på, med at vi kunder har en langt lavere bitrate end hos andre tv udbydere.

 5. mich siger:

  Men hvis Canal Digital og Viasat taber konkurrencen om HD, og ikke har mere plads, så får de da aldrig Ultra HD, og det gør DVB-T da heller ikke

Skriv et svar