Nyheder

Uffes Alternativ på DR2

dr2logoGennem fem år har instruktørerne Christian Holten Bonke og Jeppe Søgaard Nielsen fulgt politikeren Uffe Elbæk med et kamera.

Det er blevet til dokumentarserien ‘Uffes Alternativ’ et nærgående og personligt portræt, der i to afsnit følger Elbæk fra han i 2010 bliver stemt ind i Sundbyvester Valgkreds for de Radikale og frem til folketingsvalget i juni 2015. Første afsnit sendes på DR2 28. september klokken 20.45.

Fra kulturminister til nyt parti

Som fluen på væggen er vi med hele vejen. Både da Uffe Elbæk til manges store overraskelse bliver kulturminister, da han vælger at gå af som minister af hensyn til sin mand, da han renses af Rigsrevisionen for anklager om inhabilitet og nepotisme og da han som løsgænger i al hemmelighed samler frivillige omkring sig og stifter partiet Alternativet, der kommer ind i Folketinget med hele ni mandater – til trods for, at de fleste havde dømt dem ude på forhånd.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

‘Uffes Alternativ’ er fortællingen om en af de mest utraditionelle danske politikere i nyere tid.

En utraditionel politiker

Undervejs har de to instruktører Christian Bonke og Jeppe Søgaard selv haft svært ved at gennemskue, hvad Uffe Elbæk egentlig er for en størrelse:

“Serien har været én lang proces, hvor vi hele tiden selv har været utrolig spændte på, om Uffe overhovedet forstod den kontekst, han indtrådte i. Vi er blevet kastet frem og tilbage imellem at tænke, at han var en tosse eller et geni. Visionær eller naiv. Vi er vist ikke engang sikre på det endnu – hvad han er og det er i øvrigt også lagt op til seerne at bedømme. Men vi er sikre på, at serien vil starte diskussionen mange steder”, fortæller Jeppe Søgaard Nielsen og Christian Holten Bonke.

‘Uffes Alternativ’ giver udover et blik ind i maskinrummet hos en utraditionel figur i dansk politik også et sjældent indblik i embedsværkets funktion og i mediernes håndtering af politikere og politik.

Uffe Elbæk siger selv om filmen: “Selvfølgelig var jeg spændt på at se slutresultatet. For selvom vi har gået op og ned af hinanden i snart hundredvis af timer, var der en klar aftale: Det her var Christian og Jeppes projekt og ikke mit. Hvad der drev dem, har jeg kun antagelser om. Men jeg ved, hvorfor jeg selv sagde ja. Og det gjorde jeg fordi, at jeg ønskede at gøre politik mere gennemsigtigt. Dele mellemregningerne med folk.”

Hverdag med op- og nedture

Redaktør på DR2 Mette Hoffmann Meyer siger:

“I ’Uffes Alternativ’ har et filmhold helt enestående fulgt en politiker i fem år. Det har givet et personligt portræt ikke bare af kaospiloten, ministeren, formanden og mennesket Uffe Elbæk, men også af den politiske hverdag med op- og nedture. Vi får mulighed for at være med hele vejen både ind og ud af kulturministeriet og til fødslen af et helt nyt parti. Samtidig ser vi virkelighedens Borgen, med et unikt indblik i den måde medierne håndterer politik og politikere på og ikke mindst embedsværket i funktion. Det er fantastisk at filmholdet med vedholdenhed og tilstedeværelse har kunnet holde fokus i en så lang tid. Det er blevet  et utroligt intimt og ærligt portræt af en politiker.”

‘Uffes Alternativ’ vises på DR2 henholdsvis den 28. september klokken 20.45 og den 5. oktober klokken 20.00.

I samme kategori

Back to top button