Branche-Nyt

TV’et forældet indenfor få år

feature tvteknologi
Udviklingen går stærkt, men forbrugerne ved det.

Danskerne har vænnet sig til at teknologien gør at der skal ekstra udstyr eller skiftes tv indenfor en tidshorisont på 5 år. Det dokumenterer en ny undersøgelse, som Greens Analyseinstitut har gennemført for Børsen.

Hele 70 pct. af seerne tror ikke på, at det fjernsyn, som de køber i dag, også vil kunne håndtere alt det, som de har brug for om fem år. 24 pct. er fortrøstningsfulde, mens 6 pct. ikke har taget stilling til spørgsmålet.

Ikke uventet er branche organisationen BFE ganske godt tilfreds med undersøgelsens resultat. “Det er et overraskende højt tal – men faktisk supergodt,” siger Kurt Frausing, direktør i Branchen Forbrugerelektronik (BFE).

I de kommende år kan der, specielt på markedet for tv via almindelig antenne, blive tale om udskiftninger. Her kom digitaliseringen lige tidligt nok, til at man fik den nye og langt mere optimeret teknologi DVB-T2 introduceret. Med kravet og flere kanalpladser og mulighed for HD, må det forventes, at DVB-T2 vil komme i brug i Danmark indenfor de kommende år.

Kilde: Børsen

I samme kategori

Back to top button