Tema

TV på sommerferien

ferietv

Sommerferien står for døren, og kan du ikke undvære tv i ferien, så kigger DIGITALT.TV her lidt på mulighederne.

TV via nettet i Danmark

Er du på ferie i Danmark, og har du enten mobilt bredbånd og en computer med, så der masser af muligheder for at se tv også på ferien.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Har du en smartphone eller tablet, så er det også meget muligt, at din tv-udbyder har et mobilt tv tilbud, som du kan gøre brug af.

TV via nettet i udlandet

Er du i EU lande kan du streame det samme fra streamingtjenesterne som var du derhjemme. Men husk at der sjældent er ret meget EU data med i telefonabonnementerne.

Udenfor EU er der ikke adgang til danske/nordiske streamingtjenester af rettighedsmæssige grunde.

Satellit / Antenne TV med på campingferien

Den oplagte måde at se tv på under campingferien, er enten via DVB-T antenne eller måske en parabolantenne. GlobeSat parabol er et eksempel på en kombineret DVB-T og parabolantenne i et. Med den får du altså fuld fleksibilitet i forhold til at se tv fra sendemasterne på jorden eller via tv-satellitterne langt ude i verdensrummet. Det er oplagt at kombinere en sådan parabol med en kombineret DVB-T/DVB-S tv-boks. Det kunne være en MAXIMUM TS-3002 CX-CI eller FaVal Combo ST 2200 CX CI T2. Begge disse kan du også medbringe evt. programkort fra Canal Digital, såfremt du abonnerer på denne derhjemme, eller dit Boxer TV programkort, såfremt du allerede har eller investerer i et Boxer TV kortlæser modul.

Den omtalte parabolantenne vil dog kræve, at du drejer den ind på signaler, fra den satellit du vil modtage tv fra, hver gang du er ankommet til en ny overnatningsplads. http://www.dishpointer.com/ kan være en hjælp, og der er også mulighed for at gøre det endnu lettere, hvis du har en smartphone til at hjælpe dig.

Er du villig til at ofre penge på den ultimative komfort i forhold til campingparabol, så kontakt din forhandler af camping udstyr og forhør dig om den selvsøgende parabol fra Oister. Denne finder selv den satellit, du vil modtage tv fra, såfremt du har frit udsyn til satellitten, der hvor du befinder der.

Danske tv signaler via DVB-T kan du kun se, når du er i Danmark eller helt tæt på Danmark f.eks. i det nordligste Tyskland. Er du i udlandet, er det meget muligt, at du også vil kunne modtage de lokale DVB-T kanaler der.

Parabolsignaler fra Canal Digital kan du se i de nordiske lande, og signalet rækker også længere sydpå. Desto længere syd på du kommer, jo større parabol kræver det dog, og det er derfor sjældent praktisk muligt at modtage dansk tv i Sydfrankrig eller Sydtyskland via parabol.

 

I samme kategori

Back to top button