TV på sommerferien

| onsdag 08. jun, 2011 20:46 | 1 kommentar

Sommerferien står for døren, og kan du ikke undvære tv i ferien, så kigger DIGITALT.TV her lidt på mulighederne.

TV med på campingferien

[singlepic id=1062 w= h= float=right]Den oplagte måde at se tv på under campingferien, er enten via DVB-T antenne eller måske en parabolantenne. GlobeSat GS60 parabol er et eksempel på en kombineret DVB-T og parabolantenne i et. Med den får du altså fuld fleksibilitet i forhold til at se tv fra sendemasterne på jorden eller via tv-satellitterne langt ude i verdensrummet. Det er oplagt at kombinere en sådan parabol med en kombineret DVB-T/DVB-S tv-boks. Det kunne være en MAXIMUM TS-3002 CX-CI eller FaVal Combo ST 2200 CX CI T2. Begge disse kan du også medbringe evt. programkort fra Canal Digital, såfremt du abonnerer på denne derhjemme, eller dit Boxer TV programkort, såfremt du allerede har eller investerer i et Boxer TV kortlæser modul.

[singlepic id=1063 w= h= float=center]

Den omtalte parabolantenne vil dog kræve, at du drejer den ind på signaler, fra den satellit du vil modtage tv fra, hver gang du er ankommet til en ny overnatningsplads. http://www.dishpointer.com/ kan være en hjælp, og der er også mulighed for at gøre det endnu lettere, hvis du har en smartphone til at hjælpe dig.

[singlepic id=1064 w= h= float=center]

Er du villig til at ofre penge på den ultimative komfort i forhold til campingparabol, så kontakt din forhandler af camping udstyr og forhør dig om den selvsøgende parabol fra Oister. Denne finder selv den satellit, du vil modtage tv fra, såfremt du har frit udsyn til satellitten, der hvor du befinder der.

Danske tv signaler via DVB-T kan du kun se, når du er i Danmark eller helt tæt på Danmark f.eks. i det nordligste Tyskland. Er du i udlandet, er det meget muligt, at du også vil kunne modtage de lokale DVB-T kanaler der.

Parabolsignaler fra Canal Digital kan du se i de nordiske lande, og signalet rækker også længere sydpå. Desto længere syd på du kommer, jo større parabol kræver det dog, og det er derfor sjældent praktisk muligt at modtage dansk tv i Sydfrankrig eller Sydtyskland via parabol.

TV via nettet i Danmark

Er du på ferie i Danmark, og har du enten mobilt bredbånd og en computer med, så åbner der sig alternative muligheder for at se tv også på ferien. Med YouSee web-tv kan du via Internettet og en computer se web-tv med mange af de kanaler, du plejer at se derhjemme. Du kan købe adgang til en enkelt dag eller 30 dage.

Se mere om YouSee Web-TV her

Har du en smartphone eller tablet, så er det også meget muligt, at din udbyder har et mobilt tv tilbud, som du kan gøre brug af. F.eks. Mobil TV fra 3, Telenor

TV via nettet i udlandet

Er du i udlandet vil mobil eller web-tv ikke fungere, og i øvrigt være alt for dyrt med de priser på udenlandsk datatrafik i forhold til mobilt bredbånd osv.

Vil du have præcis de kanaler, du har derhjemme, og også have mulighed for at styre din tv-boks, som sad du derhjemme, så kan du investere i en Slingbox, som også er anmeldt her på DIGITALT.TV. Med den sender du tv via Internettet fra din tv-boks derhjemme til din bærbare, smartphone eller iPad, hvor du end måtte befinde dig i verden med Internet adgang. Du kan betjene din tv boks via Internettet, helt som du sad derhjemme. Kvaliteten afhænger, af den upload hastighed du har på din bredbåndsforbindelse derhjemme, og den hastighed du har, hvor du nu end måtte befinde dig.

Du bør i forbindelse med brug med mobilt bredbånd være opmærksom på, at du kan have en data trafik grænse, som du kan risikere at ramme hurtigt med brug af streaming tv.

Ser du tv på ferien og hvis ja så hvordan?

Det var nogle få muligheder. Skriv gerne en kommentar til artiklen, hvis du har andre idéer til gode måde at se tv på ferien på.

Del på:

Gemt under:: Tema

Kommentarer (1)

  1. martin siger:

    Jeg bruger Slingbox eller streamer fra EyeTV.

    Et nyt spændende produkt for indehavere af iPhone eller iPad er PCTV Broadway T2.
    http://www.pctvsystems.com/Products/ProductsEuropeAsia/Digitalproducts/PCTVBroadway2T/tabid/259/language/en-GB/Default.aspx

Skriv et svar