Branche-Nyt

TV-kunder skal have klar besked ved kanalændringer

Forbrugerombudsmanden YouSeeForbrugerombudsmanden har kigget på den måde kunderne varsles på i forbindelse med ændringer i udbuddet af tv-kanaler. YouSee havde et aftalevilkår om, at YouSee kunne ændre tv-pakkernes sammensætning og antallet af kanaler. Disse ændringerne kunne gennemføres ved varsling på selskabets hjemmeside eller via infokanalen., men nu ha Forbrugerombudsmanden fundet, at dette er i strid med de almindelige aftaleretlige regler.

YouSee følger Forbrugerombudsmandens retsopfattelse, og det betyder at YouSee nu ændre sit vilkår, således at kunden nu modtager individuel varsling 1 måned før, at en kanal udgår.

Forbrugerombudsmand Henrik Øe henviser til, at det må anses for en væsentlig ændring, når en kanal udgår, og at en sådan ændring derfor kræver individuel varsling og accept fra kundens side. ”Det kan have afgørende betydning for den enkelte kunde, hvis en bestemt tv-kanal udgår, og derfor skal kunderne modtage individuel varsling om en sådan ændring. Jeg er derfor godt tilfreds med, at YouSee har valgt at ændre vilkåret,” udtaler han.

Forbrugerombudsmanden vil nu rette henvendelse til de øvrige udbydere og bede om, at eventuelle vilkår for ændringer i kanalsammensætningen, der måtte være i strid med Forbrugerombudsmandens retsopfattelse, bliver ændret.

Kilde: forbrugerombudsmanden.dk

Euro 2020 ViaplayReklamelink

I samme kategori

Back to top button