TV-Nyt

TV-kanalen Xee skifter navn – bliver til See

YouSee oprettede tilbage 20. januar 2019 tv-kanalen Xee i et samarbejde med Fox. Sidstnævnte er nu en del af Disney koncernen, så derfor kommer det ikke som en overraskelse, at de nu er på vej ud af samarbejdet. Samarbejdet med Fox blev afspejlet i kanalnavnet. X’et kom fra FOX, men nu hvor de er ude, så skifter kanalen navn.

Xee blev, udover samarbejdet med Fox, også skabt på baggrund af, at YouSee købte Premier League og Bundesliga rettigheder til kanalen af Nent Group. NENT’s rolle i samarbejdet udvides fra det nuværende redaktionelle ansvar på alle sportudsendelser til at dække det samlede redaktionelle ansvar for kanalen See.  Det oplyser Mai-Britt Noe, Head of External Communication – Nuuday til DIGITALT.TV.

See kommer til at bestå af Viaplay og YouSee originalt indhold, sport fra Premier League og Bundesligaen samt film og serier generelt.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Efter nytår vil man på See bl.a. kunne se tv-serier som ’House of Cards’, ’Breaking Bad’, ’The Simpsons’, ’Blacklist’, ’Friheden’ og den kommende YouSee Original ”Den bedste tid” med komikeren Lasse Madsen. Tættere på årsskiftet vil flere titler blive offentliggjort.

Også kanallogoet skifter design og bliver i samme design som Nent Groups TV3-kanaler.

”Vi har mange kunder, der ser med, når der er Premier League, og som sætter pris på vores danske indhold, ikke mindst vores tv-serie, Sunday, hvor Melvin Kakooza har hovedrollen. Derfor er det vigtigt for os, at både de Premier League-kampe, som YouSee har rettigheder til, og vores danske fiktion er tilgængelig på Xee og efter nytår også fortsætter på See. Derudover vil det udvidede samarbejde med NENT betyde, at man fra nytår kan se en række Viaplay Originals samt en række amerikanske kvalitetsserier på kanalen,” siger Kim Poul Christensen, mediedirektør i Nuuday.

”Vi har haft et rigtig godt samarbejde med både Disney og NENT siden lanceringen af Xee i 2019, og vi er glade for, at vores kunder også i 2022 vil kunne følge verdens bedste fodboldliga samt se en perlerække af seriehits fra både Danmark og udlandet på See,” siger Kim Poul Christensen.

Waoo oplyser også, at de får kanalen ind i deres Favorit og Stor tv-pakker fra 2022.

xee bliver til see
Sådan så det ud da Xee lukkede ned 09:30 30/12 og derefter kom skiltet med See start på
Kilde: YouSee

Læs også


I samme kategori

Back to top button