Parabol guidesParabol installation

TV fra parabol på flere TV

Ønsker man at tilslutte flere brugere/modtagere til samme parabol, så kræver det visse ting. Hvad skal man egentlig bruge? DIGITALT.TV giver dig svar i denne artikel.

Deling af signal

Det nemmeste var, hvis man bare kunne trække antenne kabel fra antennemodtageren ud til de andre TV i huset, og så kunne alle se alle kanalerne på deres TV. Lad os slå fast, det kan man ikke.

Din parabol modtager har en tuner, og denne tuner kan kun vise en kanal ad gangen. Det er det samme, som den tuner der er i dit fjernsyn, den kan også kun vise en kanal ad gangen. Den billigste og enkleste måde at således at nøjes med at se parabol tv på et enkelt tv i husstanden og altså alle se den samme kanal. Men det er jo normalt med flere tv i husstanden i dag, så herunder de muligheder du har i forhold til til at få parabol tv til flere rum.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

1 parabol – frit kanalvalg på alle TV

For at flere tv uafhængigt skal kunne se flere kanaler samtidigt skal du skal bruge en boks pr. bruger. Der findes tillægskort tilbud hos både Canal Digial og Viasat, men det koster ekstra hos Viasat.

Der fås LNB med helt op til 8 udgange
Der fås LNB med helt op til 8 udgange

Du skal også bruge en LNB med flere udgange. Disse kaldes typisk Twin, Quad og Octo for henholdsvis 2,4 og 8 udgange.

En Twin universal LNB giver dig to uafhængige udgange, der kan tilsluttes hver sin modtager. Du får adgang til det fulde frekvensbånd og polariteter på to separate modtagere. Prisen på en universal twin LNB begynder fra omkring 300 og opefter. Der fåes også LNB’er med fire ofte kaldet Quad eller helt op til 8 uafhængige udgange. Du skal trække separate kabler til hver modtager med disse typer LNB’er.

Canal Digital parabol tv i flere rum

Viasat parabol tv i flere rum

På de nyere Viasat bokse med SatCR understøttelse, kan du med en SatCR LNB nøjes med at føre et kabel ind fra parabolen til huset, og fordelere videre herfra.

Større parabolanlæg

Quattro LNB er typisk den type LNB’er du skal anvende såfremt du skal lave større anlæg f.eks. i ejendom med mange lejligheder.

Den billigste løsning hvis alle tv skal vise samme kanal

Såfremt der ikke er behov for at flere skal se noget forskelligt på samme tid, så er der lidt andre alternativer herunder.

Har din boks ikke rf-modulator, hvilket er det normale på nyere bokse, kan du købe en rf-modulator i flere butikker. Denne kobles til scartudgangen på modtageren og sender så signalet ud på en UHF kanal, ligesom du måske kan huske med en gammel videomaskine. Du skal dog trække kabel, såfremt du ikke har kabel til det andet tv i forvejen.

Skal du også kunne betjene modtageren fra et andet rum, kan du investere i en IR sender/modtager sæt. Her sendes fjernbetjeningssignalerne trådløst.

Har du ikke rf modulator i modtageren eller vil du ikke trække kabel, så er der mulighed for at anvende et videosender sæt. Her sendes signalet trådløst, og du får typisk også mulighed for at styre modtageren via fjernbetjening i det andet rum. Mange støjkilder og lav rækkevidde kan dog gøre trådløse indstallationer til en blandet fornøjelse.

Har du pengene, så kan du også dele i en bedre kvalitet via såkaldte HDMI link som DIGITALT.TV har testet.

Og igen for at slå det fast. Du kan kun se 1 og samme kanal på alle tv med disse løsninger der er beskrevet i dette sidste afsnit.

I samme kategori

Back to top button