TV-Nyt

TV 2s programdirektør gør status over 2014 – Et godt år for TV 2

Anne Engdal Stig Christensen er ny programdirektør på TV 2
Anne Engdal Stig Christensen programdirektør på TV 2

Flere danske tv-kanaler har overrasket særdeles positivt i 2014 og har trodset forudsigelserne fra diverse kommentatorer og eksperter. Det drejer sig især om TV 2 ZULU og om hovedkanalerne DR1 og TV 2.

For de unge ser nemlig stadig masser af tv – og især ZULU holder de fast i. ZULU får i 2014 sit bedste år nogensinde blandt de 15-40-årige. Læs mere her.

Samtidig vinder begge de to hovedkanaler, TV 2 og især DR1, som gennem mange år har været vant til faldende seerandele, frem i 2014.

– Vi er tilfredse med seerudviklingen i 2014. Hovedkanalen har fået vendt mange års nedadgående kurve, vi har skabt stærke livsstilsformater som’Størst’ med Peter Ingemann og ’Kurs mod fjerne kyster’. Vi har vist stor sport, ny dansk fiktion med rekordhøje seertal og vurderinger og har fået danskerne til skærmen til vores weekendunderholdning. Samtidig har vi sat dagsorden om børn og skilsmisser og skabt debat om skolen, svigtede børn, ebola, donorbørn, kræftbehandling og de løbende nyhedsbegivenheder, siger TV 2s programdirektør, Anne Engdal Stig Christensen.

Programdirektøren vil bruge læringer og succeser fra 2014 til at fortsætte udviklingen af hovedkanalen i 2015, hvor overskriften fortsat vil være relevans, og hvor TV 2 vil endnu tættere på danskernes liv og hverdag.

ZULUs bedste år nogensinde
På familieniveau har TV 2-kanalerne fastholdt deres seerandel blandt alle danskere. Foruden ZULUs fremgang glæder Anne Engdal Stig Christensen sig over gode takter for TV 2 CHARLIE og TV 2 FRI.

TV 2 CHARLIE blev udfordret i foråret af især DR1, men CHARLIE vendte stærkt tilbage i efteråret 2014. Her fejrede kanalen også sin 10-års-fødselsdag med et fødselsdagsshow, der nu er CHARLIEs mest sete egenproduktion nogensinde.

Også TV 2 FRI hentede erfaringer i det første år på skærmen, og disse erfaringer har ført til en udvikling af en række nye programmer inden for livsstilsgenren. De første positive resultater af denne justering kom i forbindelse med nye efterårsprogrammer som ’Klar, parat, sy!’ og ’Vild med dans – ekstra’, og i vinteren og foråret 2015 viser TV 2 FRI yderligere en række nye, danske livstilsprogrammer.

TV 2 NEWS er i fuld gang med forberedelserne til folketingsvalget i 2015, hvor TV 2 også for første gang får sin helt egen sportskanal. I samme forbindelse lukker TV 2 FILM efter godt ni år.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button