TV 2 tilpasser tv2.dk til alle platforme

| onsdag 13. jun, 2012 10:22 | 0 Kommentarer

TV 2 relancerer tv2.dk i et såkaldt responsive design, så sitet kan tilgås fra en browser på alle platforme. EM-sitet em.tv2.dk og OL-sitet ol.tv2.dk er første sites i luften med det nye design.

TV 2 relancerer nu tv2.dk – i første omgang em.tv2.dk og ol.tv2.dk – i et såkaldt responsive design, der er et fleksibelt webdesign, hvor siden tilpasser sig den platform, som brugeren besøger siden fra. Er det via en pc, er siden typisk bred med flere kolonner med historier, og er det via en mobil, bliver siden lang med én kolonne.

– Flere og flere danskere går på nettet via mobilen, tablets eller andre platforme, og TV 2 vil møde danskerne der, hvor de er. Ofte er det en udfordring at tilgå et helt almindeligt site som tv2.dk fra mobilen, fordi det bliver meget småt at kigge på via den lille skærm. Derfor har vi naturligvis også længe haft vores mobile site, m.tv2.dk, og en række applikationer til mobil og tablets, men pointen med at relancere tv2.dk i responsive design er, at vi fremover også tilbyder vores brugere hele tv2.dks indhold via en browser på alle platforme, siger Laura Kragh-Sørensen, projektchef TV 2 NET.

TV 2 er i gang med en større omlægning af hele tv2.dk til CMS-systemet Drupal, og det er sportssiderne under sporten.tv2.dk, der først bliver lagt om. Det skyldes bl.a. den store sportssommer, der venter danskerne, med bl.a. EM i fodbold, Tour de France og OL i London. EM er som bekendt godt i gang, og her er em.tv2.dk omdrejningspunktet.

TV 2s nye OL site

TV 2s nye OL site er tilpasset alle platforme

– em.tv2.dk og ol.tv2.dk er vores første sites, der er bygget op i responsive design. Umiddelbart kan de ligne helt almindeligt websites, men de er bygget op i fleksible moduler, der indretter sig efter brugerens skærm og fungerer med både klik og touch. Det næste site er tour.tv2.dk, og herefter følger hele sporten.tv2.dk, siger Christian Aarfing, senior frontend udvikler på tv2.dk.

TV 2 udkommer også med applikationer til de store sportsbegivenheder og fortsætter sin udvikling af apps på væsentlige områder, men lanceringen af nye sites i responsive design er endnu et tilbud til brugerne om at kunne få indhold fra tv2.dk, uanset hvor de er, og hvilken platform de bruger.

TV 2 fortsætter migreringen til Drupal og udviklingen af responsive design til hele tv2.dk, og størstedelen af migreringen til Drupal forventes afsluttet i 2013.

Kilde: TV 2

Det er i øvrigt også planen at DIGITALT.TV kommer i et responsive design indefor overskuelig fremtid.

Del på:

Gemt under:: Branche-Nyt