TV-Nyt

TV 2 Sport kom godt fra start

TV 2 SportTV 2 SPORT kom med fuld fart ud af startboksen ved premieren fredag 9. januar kl. 18.30, hvor danskerne tog flot imod kanalen. Det viser Gallups seermålinger for TV 2 SPORTs premiereweekend.

TV 2s sportskanal fik den bedste premiere, en dansk sportskanal nogensinde har fået. I de første tre dage stod TV 2 SPORT for tre procent af danskernes tv-sening. Det gør kanalen til Danmarks ottendestørste blandt alle kanaler i den forgangne weekend, der var præget af store nyheder om storm, oversvømmelser og den folkelige manifestation i Paris mod terror.

Målt på hele premieredagen fredag var TV 2 SPORT femtestørst blandt alle danske kanaler, selv om kanalen denne dag kun sendte fra kl. 18.30. I en periode fredag aften var TV 2 SPORT Danmarks næstmest sete kanal.

– Jeg er enormt stolt af, at danskerne har taget så godt imod TV 2 SPORT.  Vi har haft en helt fantastisk weekend med masser af god sport på kanalen, en vild energi og stor begejstring. Og danskerne har fulgt med i håndbold, ishockey, skiskydning og NBA basketball. Jeg er især glad for, at alsidigheden ser ud til at tiltrække seerne – det er nærmest rørende at se på seertallene for weekenden, som er endnu bedre, end jeg havde turdet håbe på. Vi kan i hvert fald konstatere, at danskerne har fundet kanalen, og vi takker for tilliden og vil gøre vores ypperste for at fastholde den store interesse, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen.

Weekendens mest sete program på TV 2 SPORT var landskampen i herrehåndbold fredag aften mellem Danmark og Slovenien. Kampens seertal var 305.000 – det højeste seertal på en rendyrket sportskanal i cirka tre år.

”En opgradering af TV 2s kanalportefølje”
TV 2s programdirektør, Anne Engdal Stig Christensen, ser TV 2 SPORT som en klar opgradering af TV 2s samlede kanaludbud.

– Vi går ind i 2015 med en fantastisk portefølje af nichekanaler med NEWS og SPORT som stærke journalistiske kanaler og med stor opbakning fra vores sunde nichekanaler ZULU, CHARLIE og FRI, siger TV 2s programdirektør.

I denne uge vil TV 2 SPORT transmittere dansk og amerikansk basketball, dansk håndbold, ishockey, VM i snowboard og freestyle, langrend, hollandsk fodbold, Malaysia Masters i badminton, det nye fodboldmagasin ‘Fodbold Unplugged’, Volvo Ocean Race og flere sportsdokumentarer – og så begynder VM i herrehåndbold i Qatar.

– Det er under en VM-slutrunde, at det at råde over en sportskanal yderligere kommer til sin ret. Jeg glæder mig helt vildt til at opleve vores dygtige håndboldfolk folde sig ud. Dette VM bliver massivt dækket på TV 2s mange platforme og med en ny sportskanal i familien får dækningen en hidtil uset dimension, siger Frederik Lauesen.

Bedste åbning for en TV 2-kanal siden 2000
TV 2 SPORTs første dage ligger ligeledes særdeles højt i sammenligning med andre kanal-premierer. TV 2 SPORT overgår både åbningerne på TV 2 CHARLIE, TV 2 NEWS, TV 2 FRI og TV 2 FILM, mens TV 2 ZULU – i kraft af en sportstransmission og en lang sendedag – havde endnu flere seere på åbningsdagen 15. oktober 2000.

I premiereweekenden var TV 2 SPORT med seerandelen på tre procent mere set end alle andre rendyrkede sportskanaler tilsammen. Til sammenligning havde de to TV3 SPORT-kanaler tilsammen en seerandel på 0,9 procent fredag-søndag – det samme som tre Eurosport-kanaler havde tilsammen.

I løbet af premiereweekenden så 726.000 danskere med på TV 2 SPORT i mindst fem minutter uafbrudt.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button