TV-Nyt

TV 2 Sport er meget tilfredse med deres start

TV 2 SportInden TV 2 SPORT gik i luften 9. januar 2015, blev der trukket på smilebåndene hos tv-konkurrenter og i dele af pressen. I et forsøg på at være morsom blev TV 2 SPORT bl.a. omtalt som ”idrætskanalen” med henvisning til kanalens fokus på især danske sportsrettigheder.

Men ret hurtigt forsvandt de smørrede grin hos konkurrenter og journalister. TV 2 SPORT kom nemlig flyvende ud af startboksen med flotte seertal til især dansk håndbold og VM-håndbold, og kanalen er allerede i sit første halvår Danmarks mest sete rendyrkede sportskanal.

– For sportsredaktionen på TV 2 har det været nogle forrygende og meget arbejdsomme fem-seks måneder. Vi vil være størst blandt de dedikerede sportskanaler, og det er med stolthed og ydmyghed, jeg kan konstatere, at det lykkedes i vores første halvår takket være stærke sportsrettigheder og en formidabel indsats hos vores folk. TV 2 SPORT er et afgørende omdrejningspunkt i TV 2s sportsstrategi, og efterhånden kan vi næsten ikke huske, hvordan hverdagen var, inden TV 2 SPORT gik i luften, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Siden 9. januar og frem til nu står TV 2 SPORT for 1,3 procent af danskernes tv-sening. Næststørst blandt de rene sportskanaler er TV3 SPORT 1 med 1,1 procent af tv-seningen – en nedgang fra 1,6 procent i første halvår 2014.

På de følgende pladser kommer Eurosport, TV3 SPORT 2 og Eurosport 2 med seerandele på henholdsvis 0,6, 0,5 og 0,4 procent af tv-forbruget. Efter TV 2 SPORTs etablering er den samlede seertilslutning til de dedikerede sportskanaler vokset fra 3,1 til 4,0 procent af tv-seningen.

Live-sport styrer
Det er især dansk sport og danske sportsstjerner i internationale stævner, der har skabt den stærke position for TV 2 SPORT. Dansk håndbold er det største trækplaster, og TV 2 udvider i den kommende sæson med endnu flere danske håndboldkampe. Dette er muliggjort af TV 2 SPORTs udvikling af nye og billigere produktionsmetoder.

TV 2 SPORT sender også eksklusivt dansk ishockey, dansk DTC-motorsport og dansk basketball – sidstnævnte oplever ifølge medierne rekordstor tilskuerinteresse. Danske badmintonspillere i All England og Super Series-turneringer i Asien, europæiske cykelløb samt VM i ishockey med dansk deltagelse har også været store trækplastre på TV 2 SPORT, og i det hele taget er det primært livetransmissioner, der styrer seningen på kanalen.

– Lige nu sender vi VM i kvindefodbold og European Games i Baku, og hen over sommeren tilbyder TV 2 SPORT bl.a. ekstra Tour de France-dækning, VM i udspring, VM i bueskydning, VM i svømning, VM i badminton, VM i kano og kajak samt DM i speedway, siger Frederik Lauesen.

Fortsat udvikling – og digital fremmarch
I den kommende tid fortsætter udviklingen af TV 2 SPORT på baggrund af erfaringerne fra de første godt fem måneder.

Magasinprogrammer som ’Sportsquizzen’, det eksperimenterende ’SportsLab’ og håndboldmagasinet ’Kontra’ har oplevet fin seerinteresse på tv og på TV 2 PLAY og har samtidig haft høj genudsendelsesværdi. Disse magasiner fortsætter med nye programmer i efteråret. Hertil kommer, at passionerede diskussioner og solid nyhedsjournalistik i ’Kontra’ har formået at skabe debat i medierne.

En af de ting, som seerne får mere af, er tæt dækning af aktuelle temaer, som det allerede er set flere gange i TV 2 SPORTs første måneder. En dækning, som sker i samarbejde med TV 2 SPORTSCENTER.

– I forlængelse af TV 2s digitale strategi har TV 2 SPORT i høj grad formået at rykke digitalt og har sikret bedre udnyttelse af vores tv-rettigheder på tv2.dk, web-tv og TV 2 PLAY. Det har vi formået at gøre mange gange – senest tirsdag 23. juni, hvor den længe ventede rapport fra Anti Doping Danmark blev offentliggjort. Her blev pressemødet om offentliggørelsen fulgt op af liveblog og mange webtv-klip på tv2.dk, nyhedsindslag på TV 2 og TV 2 NEWS, et debatprogram med eksperter, der bl.a. besvarede seerspørgsmål fra livebloggen, og henvisninger til TV 2 PLAY, fortæller Allan Hvid, der redaktionschef for TV 2 SPORTSCENTER.

Det nære samarbejde mellem TV 2 SPORT og TV 2 SPORTSCENTER har været afgørende for de meget høje stigningstakster i danskernes brug af webtv på sport.tv2.dk.

– Vi har altid været gode på levende billeder, men vi har vist, at vi kan få endnu mere ud af vores rettigheder digitalt. Vores medarbejdere har leveret en stor indsats og har opnået fantastiske resultater på bare otte måneder. Hvad kan det ikke blive til om et år eller to, spørger Allan Hvid.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button