TV-Nyt

TV 2 Sport og Play dækker VM i banecykling med danske medaljehåb

VM banecykling TV 2 Sport
(Foto: Jens Nørgaard Larsen / Scanpix / TV 2)

Danmark stiller med et stærkt hold til VM i banecykling i London, og de danske deltagere kan følges direkte på TV 2 SPORT.

Danmark har rigtigt gode cykeltraditioner, og benene på de danske ryttere er toptrimmet til VM i London. Danmark stiller op i 4000 meter holdløb, i omnium for damer og i omnium og parløb for herrer. Ambitionen er at vinde medaljer og sikre OL-kvalifikation.

– Jeg har tårnhøje forventninger, både til VM generelt, og til de danske ryttere og deres præstationer specifikt, fortæller TV 2s cykelkommentator, Dennis Ritter, der skal kommentere den store cykelevent, og som han er sikker på, bliver spektakulær.

– Jeg oplevede selv en del af bane-disciplinerne under OL i London i 2012, og jeg ved, at briterne kan få den hal til at spilkoge!, fortæller han.

Også hos Dansk Cykle Unions banelandstræner, Casper Jørgensen, sprudler optimismen.

– Vores forberedelser har været perfekte, og vi er i stand til at præstere på et højt niveau, så jeg synes, der er grund til at sætte næsen op efter topresultater, siger han.

Målet er en verdensmester
Det danske 4000 meter-hold, der består af Lasse Norman Hansen, Casper Pedersen, Casper Folsach, Rasmus Quaade, Niklas Larsen og Frederik Rodenberg, har været i Sydafrika og træne, og de har vist en stigende formkurve, så ambitionen er at se holdet på podiet i London. Lasse Norman Hansen deltager også i omnium, og her er ambitionen at se ham øverst på skamlen.

– Lasse er forsvarende olympisk mester og har derudover både en tredje- og en andenplads ved tidligere VM’er i omnium. Dét sammenholdt med, at Lasse har haft en god vinter, gør, at vi stiller op med en målsætning om, at han skal blive verdensmester i omnium, fortæller Casper Jørgensen.

Vigtig OL-kvalifikation
Både 4000 meter-holdet og Lasse Norman Hansen (i omnium) har allerede kvalificeret sig til OL i Rio 2016. Det har Amalie Dideriksen endnu til gode, så det er topprioriteten for hende i London.

– Det altoverskyggende mål for Amalie til VM i omnium er at sikre sig en plads i disciplinen ved OL i Rio. Derfor kan vi også godt komme i en taktisk situation, hvor vi måske vil fokusere mere på at holde de konkurrerende nationer som Spanien, Italien og Rusland bag hende frem for at fokusere på, at hun bare skal opnå den bedst mulige placering, fortæller Casper Jørgensen.

”Dannebrog på fire hjul”
Alex Rasmussen og Jesper Mørkøv udgør det berømte par nummer 7. De tager til VM som suveræne danmarksmestre og vindere af seksdagesløbet i Ballerup i begyndelsen af februar i år. De har fået kørt en masse sammen på det seneste, så de indtager London med både optimisme og erfaring.

– Alex er tidligere verdensmester i disciplinen, og Jesper har udviklet sig meget i løbet af de seneste år. Derudover har de begge tidligere deltaget ved VM, så de har en vis rutine, siger Casper Jørgensen – og de danske ambitioner deles af Dennis Ritter:

– Vi har jo en reel chance for dansk VM-guld med Lasse Norman i omnium, og jeg glæder mig enormt til at se ham i kamp med bl.a. Mark Cavendish og Fernando Gaviria. Også vores stærke og meget unge 4000 meter-hold har jeg store forventninger til, ligesom kæmpetalentet Amalie Dideriksen og ”Dannebrog på 4 hjul”, Alex Rasmussen og Jesper Mørkøv, bliver interessante at følge, siger Dennis Ritter.

Han kommenterer VM sammen med den tidligere elite-banerytter Christian Ranneries. Hvordan det går de danske deltagere, kan følges direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Om omnium
Omnium er cykelløb, der består af disciplinerne: Flyvende omgang mod uret, pointløb (30 km (m) og 20 km (k), elimineringsløb, individuelt forfølgelsesløb (4000 m (m) og 3000 meter (k), scratch og tidskørsel (1 km (m) og 500 m (k). Og så skal brugen af point bemærkes, da det foregår i omvendt rækkefølge. Så den, der vinder en disciplin, modtager 1 point, nummer to får 2 point osv. Den rytter, der samlet har færrest point, vinder løbet.

Sendetidspunkternerne på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY er:

Onsdag 2. marts
Kl. 20.00-22.30 TV 2 PLAY
Kl. 20.15-22.30 TV 2 SPORT

Torsdag 3. marts
Kl. 20.00-22.30 TV 2 PLAY
Kl. 20.15-22.30 TV 2 SPORT

Fredag 4. marts
Kl. 20.00-22.30 TV 2 PLAY
Kl. 20.30-22.30 TV 2 SPORT

Lørdag 5. marts
Kl. 15.45-18.00 TV 2 PLAY og TV 2 SPORT
Kl. 20.00-23.20 TV 2 PLAY og TV 2 SPORT

Søndag 6. marts
Kl. 11.00-13.10 TV 2 PLAY
Kl. 12.40-13.10 SPORT
Kl. 13.10-18.55 SPORT
Kl. 15.00-19.00 TV 2 PLAY

I samme kategori

Back to top button