Branche-Nyt

TV 2 overvejede Ultra HD test med VM fodbold

fodbold vm 2014VM i fodbold i Brasilien er første store begivenhed, hvor der produceres og sendes live-tv i større stil i UHD. I Brasilien er det VM-hovedsponsoren Sony som teknisk står bag forsøgene med at optage nogle af kampene i UHD.

Den europæiske tv-sammenslutning, EBU, oplyste 17. juni, at Eurovisionen i samarbejde med satellitoperatøren SES sender nogle få kampe i UHD til Europa, USA og Asien.

TV 2 har i den forbindelse arbejdet på at lave en UHD-kanal, men der er desværre ingen af distributørerne, som har ønsket at være med. siger redaktionschef John Jäger til nyhedsbrevet DIGImail.

– YouSee kiggede på det, men droppede det. I betragtning af, hvad vi skulle betale for signalet, den kapacitet vi skulle afsætte, og antallet af potentielle kunder, var det alt for dyrt, siger pressechef Ib Konrad Jensen fra TDC/YouSee.

Hos Waoo! oplyser administrerende direktør Jørgen Stensgaard, at Waoo! var positiv over for TV 2’s henvendelse om UHD, fordi det ville være en god anledning for danske tv-seere til at afprøve teknologien og en god anvendelse af fibernettet. Waoo! nåede imidlertid aldrig at få at vide fra TV 2, hvad det ville koste, da TV 2 valgte at droppe ideen.

Kilde: Digimail

I samme kategori

Back to top button