Branche-Nyt

TV 2 og DR markerer undertekster på en ny måde

Undertekst logo DR TV 2Hvis man gerne vil have undertekster på tv-skærmen på de danske programmer, skal man holde øje med tegnet [=] fremover. Symbolet kan ses som et billede på to linjers tekstning på tv-skærmen.

TV 2 og DR er blevet enige om at lancere det nye tegn på skærmen og i programoversigter for at markere, at der findes undertekster til et program, hvad der gør til rigtig mange udsendelser. Første gang, [=}-tegnet kan ses på tv, er torsdag 12. september.

Den nye markering for tekster indføres som en fælles markering af tekstnings-muligheden, efter at der over årene er opstået forvirring hos mange seere, når det gælder undertekster.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

De seneste år har seerne kunnet støde på betegnelsen TH (tekstet for hørehæmmede), TTV (som i denne sammenhæng betyder, at man kan hente undertekster på tekst-tv), begrebet livetekstning samt DVB, som dækker over muligheden for, at mange seere via indstillinger på tv-apparatet automatisk får forskellige tekster på skærmen, når teksterne udsendes af tv-selskaberne.

Sikre større bevidsthed
”Langt de fleste danske programmer – herunder flere og flere direkte programmer – tekstes, men vi oplever ofte, at seerne ikke er opmærksomme på muligheden for at få tekster på skærmen. De tidligere betegnelser for tekstning har været med til at skabe forvirring, og det nye ikon kan være med til at sikre større bevidsthed om tekstning i de mange programmer, hvor tekstning er en mulighed”, siger seernes redaktør på TV 2, Lars Bennike.

DRs tilgængelighedsredaktør, Heidi Sivebæk, glæder sig også over, at DR og TV 2 er blevet enige om den nye mærkning.

”Ikonet gør det hele mere enkelt for seerne, og samtidig får vi et design i mere moderne klæder. Det nye mærke siger efter min mening meget mere end ord,” siger Heidi Sivebæk, som håber, at flere tv-stationer i ind- og udland vil gøre brug af det nye [=]-mærkat for undertekster, så ikonet kan blive en fælles standard.

Man kan læse mere om tekstning på DR og TV 2 på henholdsvis dr.dk/fådethelemed og på omtv2.tv2.dk.

Kilde: DR og TV 2

I samme kategori

Back to top button