Branche-Nyt

TV 2 og den nye medieaftale

TV 2 skal fortsat sikre danskerne et højt niveau af public service-indhold på TV 2. Det slår kulturminister Mette Bock fast med det nye medieforlig, der netop er blevet præsenteret af V-K-LA-regeringen og DF.

– For TV 2 er det først og fremmest glædeligt, at det nye medieforlig også fremover tildeler virksomheden en central public service-rolle som et relevant mødested for hele Danmark. Et mødested, der samler, engagerer og oplyser danskerne gennem indhold af høj kvalitet. TV 2 står stærkt både finansielt og hos befolkningen, og opgaven i de kommende år bliver at fastholde denne position i et mediemarked med støt øget international konkurrence samt at fortsætte den digitale transformation, som TV 2 er i fuld gang med, siger TV 2s bestyrelsesformand, Jimmy Maymann.

Også TV 2s administrerende direktør, Merete Eldrup, er tilfreds med, at der nu er afklaring om TV 2s rammer i forligsperioden 2019-2023, og hun glæder sig over den politiske forståelse for TV 2s særlige rolle som kommerciel public service-virksomhed:

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

– TV 2 står med sit danske kvalitetsindhold og seks tv-kanaler samt streamingtjenesten TV 2 PLAY solidt på banen i et medielandskab, hvor vi skal være dygtige til at tackle de hastige forandringer i marked, brugeradfærd og teknologi. Det er glædeligt, at der er blevet lyttet til vores mediepolitiske ønsker, men en lang række udfordringer venter stadig forude, og vi har nu fokus på at videreudvikle og styrke rammerne for vores brede udbud af attraktivt indhold på tværs af platforme – især digitalt og til de unge, siger Merete Eldrup.

Ifølge aftalen skal TV 2 opretholde sit hovedsæde og sit nuværende aktivitetsniveau i Odense. TV 2 skal endvidere have samme fokus på regionalt indhold som i dag, ligesom TV 2-Regionerne fortsat skal levere udsendelser på TV 2s sendeflade. Forligspartierne er samtidig enige om at genoptage spørgsmålet om et delvist salg af TV 2, når den samlede medieaftale evalueres efter 2 ½ år.

Medieaftalen mellem V, K, LA og DF rummer derudover en gradvis forøgelse af Public Service-Puljen i løbet af aftaleperioden til 100,6 mio. kr. i 2023.

– Den internationale konkurrence er intens, og den øgede Public Service-Pulje kan give dansk indholdsproduktion et vigtigt løft. Meget afhænger dog af de konkrete principper for tildeling af støtte, som man nu tager fat på at udforme – så det ser vi naturligvis frem til, siger Merete Eldrup, der samtidig glæder sig over, at TV 2s nuværende forpligtelse til at købe danske spillefilm for 65 mio. om året ophæves.

Den nye mediepolitiske aftale forpligter i stedet TV 2 til at engagere sig i dansk film på markedsvilkår.


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button